Шест безплатни приложения за заснемане на екрана ни с видео


03.05.2016 | прочетено: 3869 | категория: Приложения за Android
етикети: снимане на видео на екрана на телефона, записване на екрана на телефона, мобилни приложения

Един от най-добрите начини да покажем на някого как работи дадено приложение е да заснемем екрана на устройството си с видео, докато го ползваме. Android отдавна позволява това, но преди Lollipop тази опция изискваше мобилното устройство първо да бъде рутнато. След Lollipop обаче заснемането на екрана с видео стана по-лесно от всякога. Ако още не сте го пробвали, ето шест приложения, които ви позволяват да го направите.

  1. Rec.

Просто като дизайн приложение, което все пак позволява и фина настройка. Хубавото на безплатната му версия е, че няма ограничение за времетраенето на видеото, нито го покрива с воден знак. Pro версията е по-добра с това, че няма реклами и че позволява по-добра настройка на качеството.

  1. Lollipop screen recorder

Lollipop screen recorder може да бъде много просто приложение – само натиснете бутона Start recording и записът ще започне. Има, разбира се, и възможност за по-фина настройка. Полезни опции са забавеното начало на видеото и записването на видео файловете в microSD картата.

  1. AZ Screen Recorder

Доста по-функционално приложение за хората, които наистина искат често да се занимават със запис на екрана си. AZ Screen Recorder предлага най-различни опции като сливане на видеото с видео, което в същия момент се снима през някоя от камерите на мобилното устройство, добавяне на воден знак или текст към видеото, прилагане на забавен ефект или ефект time lapse и, разбира се, фино настройване на всички параметри.

  1. Mobizen Screen Recorder

Mobizen Screen Recorder е добро приложение с това, че още при стартиране само определя параметрите на видеото в съответствие с възможностите на мобилното ви устройство. След записа всеки може да коригира вида на полученото видео, както и да изтрие водния знак, който, по подразбиране, се прилага автоматично върху записа.

  1. Screen Recorder No-Root HD

Още едно лесно за ползване приложение, което заснема екрана ви с HD резолюция. Единственият му недостатък са честите реклами и ограниченото времетраене на записите.

  1. ADV Screen Recorder

Това приложение понякога бъгва, но, когато работи, го прави наистина добре. Много полезна функция е рисуването върху екрана, особено за хората, които използват видеото, за да обясняват най-различни неща или да водят онлайн уроци. Не можем да пропуснем и опцията за добавяне на видеозапис от камерата на мобилното устройство към записа на екрана.




Смартфони

Таблети