Най-интересните приложения, вдъхновени от деня на Свети Патрик


17.03.2016 | прочетено: 1318 | категория: Приложения за Android
етикети: doodle, приложения за android

Денят на Свети Патрик е ирландски религиозен и културен празник, придобиващ все по-голяма известност в цял свят. На 17 март всяка година ирландците, а и не само, отбелязват деня на Свети Патрик, символизиращ приемането на християнството в Ирландия. Характерно е носенето на дрехи в зелено и консумацията на ирландска бира и уиски. Денят на Свети Патрик се отбелязва с религиозни обреди и паради.

Исторически факти за живота на Свети Патрик

Много малко са сведенията за ранния живот на Свети Патрик. Известно е, че е роден през 385 година във Великобритания и израства в силно религиозна среда. Дядо му и баща му са били служители на църквата. Патрик е отвлечен от ирландски нашественици, когато е 16 годишен и прекарва 6 години в робство. Успява да избяга от пленничеството си и да се върне обратно във Великобритания, след което се присъединява към църквата в Оксер и става свещеник. На по-късен етап от своя живот Патрик се завръща в Ирландия, но като духовно лице, за да покръсти местното население. Според преданията Свети Патрик е използвал трилистна детелина, за да обясни Светата троица на ирландците. Именно трилистната детелина е символът на празника и нейния мотив се използва при изработването на дрехи и сувенири.

Приложения за Андроид, вдъхновени от деня на Свети Патрик

Ако искате и вие да почувствате духа на празника, сме ви подготвили списък с най-интересните приложения, посветени на деня на Свети Патрик.

St.Patrick's Day Kika Keyboard

Клавиатурата е издържана в типичния за празника зелен цвят. Поддържа автоматична корекция, гласово въвеждане и предположения. Някои от познатите ни клавишни символи са заменени от стилизирани изображения на характерни за празника предмети, като халба с бира, трилистна детелина и леприконска обувка.

St.Patrick's Day LWP PRO FREE

Този анимиран тапет ще разнообрази екрана на вашия телефон или таблет в деня на Свети Патрик. Имате възможност да изберете между осем HD снимки.

Hidden Object: St Patricks Day

Ако сте фенове на мобилните игри не подминавайте това заглавие. Почувствайте духа на празника с тази занимателна игра, в която задачата ви е да търсите скрити предмети, типични за бита на ирландците.

Bubble Blast St Patrick's Day

Още една игра, посветена на деня на Свети Патрик. Имате възможност да изберете между 4 теми - с детелини, гърнета със злато, ирландски шапки или балони. Целта на играта е да ги унищожите като предизвикате верижна реакция.

DecoBeer: St. Patrick's Day

Приложението ще ви помогне да направите интересни и забавни колажи. Поздравете приятелите си за деня на Свети Патрик със собственоръчно направена картичка или си направете празнично селфи.

Baby Hazel St Patricks Day

Играта е част от поредицата за бебето Hazel. Тук мисията е да открие скритите леприкони и да украси за празника стаята си. За музикален фон е използвана ирландска музика.

St.Patrick’s Day Emoji Sticker

Забавлявайте се с приятелите ви в социалните мрежи като им изпратите някоя от тематичните емотикони. Приложението работи с Facebook Messenger, Instagram, Tweet, Gmail, Whatsapp, Google, Hangouts, Wechat, Line и други.




Смартфони

Таблети