Топ 10 на антистрес приложенията


11.07.2016 | прочетено: 1549 | категория: Приложения за Android
етикети: антистрес приложения, приложения за релакс, приложения за справяне със стреса, мобилни приложения

Живеем в толкова забързано ежедневие, че единственият момент, в който спираме, за да си отдъхнем е когато достигнем до предела на силите си. За да бъдем здрави – телом и духом – обаче е задължително да отделяме поне по няколко минути на ден за разтоварващи дейности.

На пръв поглед може да изглежда така, че във въпросния отрязък от време телефоните трябва да са забранени. Действително, голяма част от стреса в живота ни идва и от тях. Разработени са все пак отделни приложения, които се грижат за душевното ни здраве по един или друг начин. В този материал сме подбрали десетте най-добри сред тях.

  1. Fruit Ninja Free

Видео игрите от край време са предпочитана разтоварваща дейност за човечеството. А Fruit Ninja Free действа доказано добре на нервите: прекарайте няколко минути като се биете с плодове и ще успеете да излеете натрупаните във вас гняв или агресия по безопасен начин.

  1. Relax Meditation: Sleep Sounds

Едно приложение, което ще ви помогне в практикуването на йога, медитирането или дори в борбата с безсънието. Relax Meditation: Sleep Sounds е своеобразна галерия от приятни и успокояващи звуци, които ви пренасят на друго място и изчистват съзнанието ви от натрупаните през деня отрицателни мисли.

  1. Ant Smasher, Best Free Game

Надали всички ще се съгласят, че точно тази игра подтиква хората да се успокоят, но е факт, че Google Play я нарежда на трето място в класацията си за приложения, освобождаващи от стреса. Целта тук е да смачквате мравки с пръста си. Оранжевият цвят на кръвта донякъде балансира нещата, но като цяло играта не въздейства еднакво на всички потребители.

  1. TED

Почивката сама по себе си е зареждаща. Още по-заредени с позитивизъм обаче можем да се почувстваме ако я запълним с гледане на TED презентация. Приложението предлага над 2000 видеозаписа от презентации на най-различни вдъхновяващи и повдигащи духа теми от областта на екологията, политиката, изкуството и къде ли още не.

  1. Relax Melodies: Sleep & Yoga

Създателите на това приложение твърдят, че благодарение на него над 30 милиона хора по света спят по-добре. Услугата съдържа 52 успокояващи мелодии и композиции, които лесно ни приспиват, а с това спомагат за по-здравословния ни начин на живот като цяло.

  1. Diamond Dash

Целта в тази динамична игра е в рамките на 60 секунди да направите така, че колкото се може повече диаманти с еднакъв цвят да застанат един до друг, за да могат да бъдат премахнати от мозайката. Играта е много забързана, така че по-скоро бихме я препоръчали за справяне с конфликтни емоции и превъзбуда, отколкото за чисто успокоение.

  1. Karaoke Sing & Record

Музиката е доказано терапевтично средство и това приложение ще ви помогне да се освободите от стреса и негативните чувства като пеете любимите си песни. Услугата ви дава възможност да запишете гласа си, докато пеете избрана от вас песен, като след това можете да добавите звукови ефекти към записа и да го споделите с приятелите си.

  1. Bubble Blast Adventure

В тази симпатична игра влизате в ролята на „спасител на спокойствието” в царството на Bubble Blast. Трябва да намерите всички откраднати от злото племе артефакти, за да възстановите мира в царството, а, играейки, надяваме се и този вътре във вас.

  1. Grumpy Bears

Още една игра, която ви позволява да излеете гнева и натрупаните негативни емоции по безопасен начин – върху зли мечета мумии, фараони и богове, които са излезли от гробниците си и сега умират от глад. Вашата задача е да ги държите колкото се може по-далеч, за да опазите меда си.

  1. Meditation Music - Relax, Yoga

Още едно приложение пълно с приятни звуци, подходящи за йога, за отпускане или за приспиване. Вграденият таймер е плюс, тъй като спира мелодиите в часа, в който сме определили и така щади батерията на телефона ни, докато спим.




Смартфони

Таблети