Пет приложения за трениране на паметта и концентрацията


01.07.2016 | прочетено: 2595 | категория: Приложения за Android
етикети: упражнения за концентрация и памет, упражнения за концентрация, упражнения за развиване на мозъка

Съществува мнение, че смартфоните и таблетите с течение на времето намаляват възможностите на мозъка ни – отслабват паметта ни, правят ни по-разконцентрирани и какво ли още не. Петте приложения, които ви представяме тук обаче доказват обратното: подходящият материал може да ни помогне да развием силата на „сивото си вещество”. Вижте кои са те:

  1. Headspace – за висока концентрация

Концентрацията е една от най-важните съставки на добре свършената работа. Приложението Headspace тренира възможността ни да се съсредоточаваме като ни дава задачи, на които да отделяме не повече от 10 минути дневно. Целта тук е да се фокусирате върху едно нещо и да не позволите на ума ви да ви поведе в съвсем друга посока.

  1. Lumosity – за силна памет и повишено внимание

Lumosity ви позволява да играете игри за подобряване на паметта и засилване на вниманието. Разработени са със съдействието на учени от областта. Преди да започнете, направете си наличния тест, за да разберете с какви начални умения започвате и след това ги подобрете с предоставените задачи.

  1. Colorfy – за разширяване на творческата мисъл

Colorfly развива една от най-силните възможности на мозъка ни – творческата мисъл, благодарение на която ни хрумват новаторски решения на най-различни проблеми. Приложението ви позволява да оцветявате най-различни неща – от цветя, до мандали и дори известни картини – и така да стимулирате вроденото си творчество.

  1. Today in History Calendar – за увеличаване на общата култура

Понякога минават дни, в които не научаваме нищо ново. Това би било невъзможно ако ползвате Today in History Calendar. Всеки ден приложението ви уведомява какво важно или любопитно нещо се е случило преди години на същата дата и по този начин обогатява общата ви култура.

  1. Music Maker Jam – за музикална гимнастика на мозъка

Доказано е, че създаването на музика подобрява работата на мозъка, засилва разума и подобрява математическите и научни умения. Ако не свирите на никакъв музикален инструмент, не се отчайвайте - Music Maker Jam позволява на абсолютно всеки сам да създава музикални композиции.




Смартфони

Таблети