Как да прехвърлим старата информация в новия си телефон


30.06.2016 | прочетено: 18328 | категория: Полезно за Android, Приложения за Android
етикети: прехвърляне на контакти от телефон на компютър, прехвърляне на смс от телефон на телефон, прехвърляне на снимки от мобилен телефон, как да прехвърля контакти от един телефон на друг, прехвърляне на информация от един телефон на друг, прехвърляне на контакти андроид

Сдобиването с нов телефон винаги е повод за радост. Възторгът обаче бързо минава, след като се сетим, че трябва да прехвърлим цялата информация от стария си телефон в новото устройство. Този материал събира на едно място всички стъпки, които трябва да направите, за да прехвърлите цялата си информация от едно устройство в друго.

Прехвърляне на контактите

  • Със синхронизиране на акаунта в Google

Ако сте съхранили контактите си в акаунта си в Google, просто се впишете в него от новия си телефон и те ще се появят и там. Влезте в Settings > Account > Google и приплъзнете плъзгача на Contacts Sync до позиция „on”.

  • Чрез SD картата

В стария телефон отворете списъка с контакти и натиснете бутона import/export. След това изберете export to storage (или нещо подобно), за да прехвърлите контактите в картата-памет. След това поставете картата в новия телефон, влезте в списъка с контакти и изберете import.

  • Чрез вградената памет

В стария телефон отворете списъка с контакти и ги прехвърлете във вградената му памет. След това свържете устройството с компютър и намерете файла с разширение .vfc в папката /System в устройството. Копирайте го, поставете го в компютъра и след това го прехвърлете в новото си устройство. В него отворете списъка с контакти, изберете import и задайте като източник вградената памет.

  • Чрез SIM картата

Ако ще ползвате същата SIM карта на новия си телефон, запазете контактите от стария в нея и след това просто я сложете в новия. Имайте предвид обаче, че SIM картите често побират най-много 200 номера, а и понякога новите устройства използват различни формати карти.

  • От iPhone към Android

Ако предният ви телефон е бил iPhone, създайте акаунт в Google от него. След това просто влезте със същия си акаунт в новия си телефон с Android и изпълнете стъпката, описана най-горе.

Прехвърляне на текстовите съобщения

Ако искате да прехвърлите SMS-ите си в новия си телефон, най-добре изтеглете приложение като SMS Backup and Restore. То съхранява съобщенията в XML формат, като така те лесно могат да бъдат прехвърлени в новото устройство чрез Bluetooth, имейл или облачна услуга. Разбира се, трябва да инсталирате услугата и на двата си телефона.

Прехвърляне на разговорите от WhatsApp

Последната версия на WhatsApp позволява архивирането на разговори в Google Drive. Има и приложения на трети страни, които вършат подобна работа.

Прехвърляне на снимки

Най-добрият начин да прехвърлите снимките си е да ги качите в облачна услуга. Можете, разбира се, да ползвате и Bluetooth за прехвърляне на изображения от един телефон в друг (но само едно по едно), както и SD карта. Не на последно място, можете да свържете стария телефон с компютъра, да преместите снимките от първото на второто устройство и от компютъра да ги изпратите в новия си телефон.

Прехвърляне на музика

Тук важат същите съвети, като при прехвърлянето на снимки.

Прехвърляне на приложения и данните в тях

Ако използвате същия акаунт в Google на новия си телефон, би трябвало приложенията ви автоматично да се появят в него щом се впишете за първи път. Ако обаче искате да прехвърлите и данни от типа на запазени игри и резултати от тях или персонализирани настройки, ще трябва да използвате приложение от типа на MobiKin Assistant например.




Смартфони

Таблети