Фитнес приложения или как Андроид се грижи да сме в добра форма


15.12.2014 | прочетено: 960 | категория: Приложения за Android
етикети: фитнес приложения, приложение за бягане

Използвайте приложението Virtuagym Fitness Home & Gym, за да си напомняте, че ежедневното спортуване е колкото полезно, толкова и приятно.

Ежедневното трениране звучи като химера за много хора, но, всъщност, е само въпрос на мотивация. В последно време започна да се забелязва една засилваща се тенденция все повече и повече хора да се замислят за здравето си и да правят уверени стъпки в тази насока, независимо дали изборът им е здравословно хранене, упражнения или комбинация от двете. Един от факторите, допринасящ за тази тенденция безспорно са набиращите все по-голяма популярност фитнес приложения.

Едно такова приложение, което и вие самите можете да използвате във вашия Revo телефон или таблет е Virtuagym Fitness Home & Gym. Това, всъщност, е съпътстващото приложение на уебсайт наречен Virtuagym, който съдържа полезни съвети за правилно хранене и спортуване. Приложението не съдържа всички функции, които съдържа сайтът, но пък предлага бърза връзка към него за консултация по всяко време.

Virtuagym Fitness Home & Gym предлага най-различни полезни функции като календар за активности, тракер за прогрес и цял набор от значки, които печелите малко по малко, изпълнявайки задачите, които сами сте си поставили. Тракерът за прогрес е особено мотивиращ, тъй като ви позволява да виждате как с времето теглото и обиколката на ханша ви намаляват, а броят на лицевите опори, които можете да правите, се увеличава. Приложението следи, също, колко калории изгаряте, колко минути сте тренирали, колко километра сте изминали и така нататък.

Ако сте решили да подобрите качеството на живота си с помощта на Virtuagym Fitness Home & Gym, ето какво трябва да направите:

Създаване на акаунт

Отворете приложението и си създайте акаунт, използвайки или имейл адрес и парола или данните ви от Facebook.

Добавяне на тренировка

За да добавите тренировка, приплъзнете пръст отляво и ще отворите календара на активността (Activity Calendar). Натиснете върху избран ден и след това изберете бутона Add Workout. След това изберете тип упражнение от списъка. Ако се затруднявате с английския, картинките ще ви помогнат.

Премахване на активности

За да премахнете някоя активност, натиснете върху деня от календара, за който сте я насрочили. За да я премахнете, просто я натиснете и след това изберете иконата-кошче в горната част на екрана.

Добавяне на активност

Ако искате да добавите нова активност към някой ден, който вече сте отбелязали, направете същото: отворете Activity Calendar, натиснете избрания ден, но този път натиснете бутона Add Activity и после изберете упражнение от списъка.

Избор на мускулни групи

Ако искате да тренирате само определена мускулна група, приложението ще ви помогне да изберете правилна тренировка. Отворете Activity Calendar и натиснете Add Activity. След това приплъзнете пръст надясно и ще видите схема на човешкото тяло. Изберете мускулната група, която искате да тренирате и след това приплъзнете пръст обратно, за да се върнете към списъка с тренировки.

Следене на прогреса

Приплъзнете пръст наляво и натиснете Progress Tracker. Ще се появи падащ списък. На втория ред в този списък изберете количество, което да отговаря, например, на теглото ви в момента и след това натиснете Enter new value, за да въведете нова стойност.

За да използвате оптимално Virtuagym Fitness Home & Gym, трябва да отделите няколко минути на настройването му. Менюто с настройки включва четири елемента, на които трябва да обърнете особено внимание.

  1. Автоматично синхронизиране: Ако отметнете кръгчето срещу опцията Always sync automatically, ще настроите приложението така, че да съхранява данните за тренировките ви автоматично, без да се налага ръчно да ги синхронизирате. За да прави това, обаче, приложението ще трябва да използва или Wi-Fi или месечния ви план.
  2. Синхронизиране през Wi-Fi: Това е втората възможна опция, която гарантира, че данните ви са запазени в облак. Тази опция, обаче, ограничава приложението в това да синхронизира, използвайки само Wi-Fi. Това намалява риска от твърде висока сметка на края на месеца. Имайте предвид, обаче, че нито едната, нито другата опция за синхронизация през телефона не добавя данните ви към сайта Virtuagym.
  3. Добавяне на пауза преди започване на упражнение: В същия екран има опция на име Countdown at start. Virtuagym Fitness Home & Gym пуска кратка 3D анимация демонстрираща всяко упражнение. Ако активирате въпросната настройка, след анимацията ще има някакво забавяне (вие трябва да определите колко дълго да е то), което да ви остави време да се приготвите за упражнението.
  4. Пауза между различни упражнения: Ако трябва да правите няколко различни типа упражнения и искате да си почивате между тях, изберете следващата опция Between sets и там определете колко дълго да е забавянето между различните сесии.



Смартфони

Таблети