Как да направим батерията на Android смартфон по-издръжлива


11.12.2014 | прочетено: 5529 | категория: Приложения за Android
етикети: батерия, удължаване живота на батерията андроид, удължаване живота на батерията

Мобилните телефони и таблетите до такава степен са навлезли в ежедневието ни, че почти не се разделяме с тях. Постоянно водим разговори с някого, проверяваме пощата си или се съветваме с Google. И когато батерията ни се изтощи и останем без „мобилна връзка“ се чувстваме като с вързани ръце.

Как да направим батерията на нашия смартфон по-издръжлива? Да, разбира се, че можем да си купим допълнителна батерия или още едно зарядно. Но вече има и по-лесен начин – приложение, което ще направи живота на вашата батерия доста по-дълъг – BatteryDoctor.

Какво представлява BatteryDoctor и как се използва?

BatteryDoctor е безплатно приложение, което може да удължи живота на батерията до 50%. То намира приложения и настройки, които не се използват, но остават активни и имат консумация на енергия, следователно изтощават батерията. Само чрез натискането на няколко бутона BatteryDoctor самостоятелно открива тези приложения и ви дава възможност да ги спрете. Приложението показва с колко ще се удължи живота на батерията след деактивирането на приложенията. BatteryDoctor ви информира, колко приложения са включени в момента и колко енергия се хаби при използването им.

Как да инсталирате Battery Doctor на вашето Андроид устройство

BatteryDoctor е приложение, което може да бъде свалено безплатно, от Google Play. Нужна ви е само регистрация в Gmail, която служи и като регистрация в Google Play. След това всички приложения за Андроид, които се предлагат в маркета, могат да бъдат свалени и инсталирани на вашето устройство. Самата инсталация на BatteryDoctor е много проста. Намирате апликацията в търсачката на Google Play, избирате я и натискате бутон „инсталирай“. Ще ви бъде изискан достъп до някои от настройките на смартфона, след което потвърждавате със съответния бутон и готово! Приложението вече е достъпно на вашия RevoPhone K850.

Опции и настройки

Опциите, които включва програмата са: изключване на Wi-Fi и GPS, настройване на яркостта, изключване на Bluetooth и много други. Приложението също така показва и колко пъти телефонът ви е бил зареждан напълно или само за кратко и колко пъти е бил overcharged (зареждан по-дълго).

Отвъд батерията

Самото приложение не само ви спестява батерия, а минава и отвъд тези свои функции. Ще научите повече за самия процесор на вашия смартфон, както и за използването на вътрешната и външната памет, мобилния Интернет и Wi-Fi данните, които използвате, продължителността на работа на системния диск и други хардуерни спецификации. Също така може да сложите и напомняния за зареждане на вашето устройство. Едно от най-хубавите функции в самата програма е така нареченият Widget, който можете да поставите на екрана на вашия телефон. С него всичко необходимо е на един клик разстояние от осъществяването на дълготраен живот на вашата батерия. Ако наистина имате затруднения с батерията и нейната издръжливост, вие току-що намерихте решението, което винаги сте търсили, а то е BatteryDoctor.




Смартфони

Таблети