Как да направим интернет настройките на Андроид устройството си


19.06.2015 | прочетено: 85595 | категория: Полезно за Android
етикети: apn настройки, мобилен интернет

Въвеждане на 3G настройки на мобилната мрежа

Ако имате мобилно устройство – телефон или таблет с Андроид, вероятно имате желанието да се възползвате и от едно от най-големите му предимства – мобилният интернет. Мобилен интернет (3G)получавате чрез SIM картата, която сте поставили в него. Но за да бъде активна 3G връзката, в някои случаи се налага да въведете ръчно настройките на 3G мрежата на мобилния оператор, чийто услуги ползвате. В тази статия ще Ви помогнем за тяхното въвеждане и ще ви опишем подробно цялата процедура.

Първото, което трябва да направите, е да се уверите, че имате активен абонамент за мобилен интернет на SIM картата си и да я поставите в SIM слота на устройството, докато то е изключено.

Включете телефона (или таблета) и отидете в меню „Настройки“:

Андроид, Настройки Влезте в меню „Още“: Настройки на мобилна мрежа Влезте в меню „Мобилни мрежи“: Настройки на мобилна мрежа Натиснете на опцията „Връзка за данни“:

Настройки на мобилна мрежа

В излезлия прозорец изберете мобилния оператор, чиято услуга за мобилен интернет ползвате и изчакайте да бъде разпознат от устройството: Настройки на мобилна мрежа Натиснете на меню „Имена на точки за достъп“: Настройки на мобилна мрежа

На появилия се празен прозорец ще трябва да създадете нова точка за достъп. Това става по следния начин - натиснете бутона за „меню“ на устройството си (ако сте със смартфон) или точките в горния десен ъгъл на екрана за допълнителни опции (ако сте с таблет). От появилото се меню изберете „Ново име на точка за достъп“:

Настройки на мобилна мрежа

В следващия прозорец ще трябва да въведете необходимите настройки в полетата за вашия мобилен оператор. Ползвайте предоставените стойности от таблицата:

Тип настройка Telenor M-Tel Vivacom
Име telenor internet MTEL INTERNET VIVACOM INTERNET GPRS
Име на точка за достъп (APN) telenorbg wap-gprs.mtel.bg internet.vivacom.bg
Тип на името на точката за достъп default default default
Прокси сървър 213.226.006.065 192.168.123.123
Порт 8080 8080
Потребителско име telenor mtel VIVACOM
Парола mtel VIVACOM
Мобилен код на държавата (MCC) 284 284 284
Код на мобилна мрежа (MNC) 05 01 03

След въвеждането на стойностите, натиснете бутона за „меню“ на устройството си (ако сте със смартфон) или точките в горния десен ъгъл на екрана за допълнителни опции (ако сте с таблет). От излязлото меню изберете „Запазване“:

Настройки на мобилна мрежа

Върнете се на началния екран посредством бутона за връщане назад. За по-малко от минута би трябвало при обхвата на мрежата да се появи “H” със стрелки нагоре и надолу. Това означава, че вече имате активен мобилен интернет:

Настройки на мобилна мрежа

Влезте в интернет посредством браузъра и опитайте да отворите даден сайт за да тествате. А ето какво можете да направите при положение, че след въвеждането на настройките все още нямате мобилен интернет:

  • проверете дали сте въвели правилно настройките
  • рестартирайте устройството и проверете отново връзката с интернет
  • за мрежата на M-Tel изтрийте стойностите от „Прокси сървър“ и „Порт“, запаметете настройките и тествайте отново
  • за мрежата на Виваком изтрийте стойностите от „Прокси сървър“ и „Порт“, запаметете настройките и тествайте отново
  • уверете се, че не сте изчерпали мегабайтите от абонаментния си план за интернет, и че със сигурност имате активиран такъв. При изчерпани мегабайти все още имате мобилен интернет (наричан още от мобилните оператори „неограничен интернет“), но скоростта на връзката пада до толкова, че зареждането на сайтове е бавно и трудно
  • уверете се, че при местонахождението Ви има покритие на мобилната мрежа
  • ако след всичко все още нямате активен мобилен интернет, обърнете се към мобилния оператор или обслужващия персонал на марката на мобилното устройство, което ползвате.

С успешното въвеждане на настройките, вие вече сте пълноправен член на смарт обществото – имате достъп до интернет навсякъде и по всяко време!




Смартфони

Таблети