Топ 5 безплатни антивирусни приложения за Android


01.07.2015 | прочетено: 31783 | категория: Приложения за Android
етикети: вирус телефон, андроид вируси, антивирусни приложения, приложения за android

Android постоянно се развива и усъвършенства, но това, че е операционна система с отворен код често се превръща във фактор, с който неблагонамерени хора злоупотребяват. Днес, когато смартфоните и таблетите ни съдържат толкова важна информация за нас всеки трябва да поеме в свои ръце контрола над сигурността на своето мобилно устройство.

За да си осигурим максимална безопасност по време на работа или развлечение, трябва да комбинираме вградената защита на операционната система с някое качествено антивирусно приложение. В този материал сме събрали петте най-добри и безплатни антивирусни приложения, които можете да изтеглите още сега от магазина Google Play. Ето кои са те:

  1. CM Security AppLock AntiVirus

Лекият софтуер не утежнява работата на мобилното устройство, докато работи, но, за сметка на това, го пази от вируси, троянски коне, зловреден или шпионски софтуер и най-различни уязвимости в сигурността. CM Security AppLock AntiVirus предлага най-различни режими на сканиране на системата: сканиране на операционната система и приложенията, сканиране на SD картата, сканиране по време на инсталация и така нататък. Хубаво е, също, че менюто й е налично и на български език.

  1. AntiVirus Security – FREE

Софтуерът на AVG предлага защита от вируси, зловреден и шпионски софтуер и дори зловредни SMS-и, като гарантира пълна сигурност на личните ни данни. Освен, че сканира всичките ни приложения, медийни файлове и дори настройки в реално време, AntiVirus Security – FREE ни позволява дори да намерим загубения си или откраднат телефон с помощта на Google Maps, както и да изтрием дистанционно личните си данни, в случай, че не сме успели да го открием.

  1. Norton Security and Antivirus

Norton е известно име в сферата на антивирусния софтуер и компанията не е пропуснала да разработи безплатен продукт съвместим и с Android. Софтуерът търси и премахва приложения съдържащи зловреден софтуер или вируси, и подобно на AntiVirus Security – FREE, позволява дистанционно заключване на загубен или откраднат телефон. Освен за зловредни приложения, софтуерът на Norton ни предупреждава и за сайтове, които се опитват да откраднат личните ни данни или парите ни.

  1. Kaspersky Internet Security

Още едно име-символ на антивирусната защита. Приложението предпазва телефона или таблета ни от всякакъв вид заплахи, включително вируси, шпионски софтуер, троянски коне и други. Поддържа опция за намиране или изтриване на данните при загубен/откраднат телефон или таблет и разполага с функция наречена „Аларма” за откриване на мобилното устройство в случай че е близо до нас, но все пак не можем да го намерим.

  1. Mobile Security & Antivirus

Mobile Security & Antivirus е мобилният еквивалент на популярната антивирусна услуга на компанията Avast. Приложението предпазва телефона или таблета ни от фишинг атаки, зловреден и шпионски софтуер, Троянски коне и други и, също като повечето предложения по-горе, ни помага да намерим или поне да изтрием данните в изгубеното си мобилно устройство. Налице е също опция за изпращане на SMS, който ни уведомява, че SIM картата в изгубеното ни устройство е била сменена.




Смартфони

Таблети