Най-добрите приложения, които можем да използваме за безплатен чат през смартфона


04.12.2014 | прочетено: 3714 | категория: Приложения за Android
етикети: Viber, чат програми за андроид, приложения за чат, приложения за android

Искате да сте винаги близо до любимите си хора без да плащате нищо? Изберете някоя от шестте описани по-долу услуги и няма да останете разочаровани.

SMS-ите наистина са полезна услуга: понякога е много по-лесно нещо да се каже с текст, отколкото на глас. Освен това, в определени случаи просто не е удобно да се обадим ако, например, човекът от другата страна е в офиса или в час. Само, обаче, тези кратки съобщения да нямаха навика да увеличават толкова месечната ни сметка!

За щастие, последното твърдение става все по-малко и по-малко валидно. От доста време насам на пазара за мобилни приложения се предлагат десетки (ако не стотици) услуги, които позволяват на собствениците на смартфони да общуват неограничено и безплатно със своите близки и приятели. Ако и вие желаете да оборудвате Android смартфона си с подобно приложение, ето шестте най-добри, които да вземете предвид:

WhatsApp

Това определено е най-популярното приложение за безплатни съобщения, използвано от над 300 милиона души по света всеки месец. Най-отличителната му характеристика е изключително лесния за навигация интерфейс, който му позволява да бъде ползван дори от потребители с минимални технически познания. Едногодишният абонамент за услугата струва $0,99, но сме я включили тук, защото първата година е напълно безплатна.

Facebook Messenger

Хубавото на тази услуга, освен, че, за разлика от WhatsApp е напълно безплатна, е, че ви позволява да изпратите съобщения дори на хора, които не я ползват. Единственото условие е да ползват Facebook (което в днешни дни почти всички правят). Освен пращане на съобщения, услугата позволява и водене на разговори през Wi-Fi или с използване на мобилен интернет. Струва си да отбележим също и функцията Chat Heads, която ви показва новите съобщения независимо дали сте във Facebook Messenger или друго приложение. Така можете никога да не прекъсвате своите разговори.

Path Talk

Path Talk е сравнително непознато, но доста функционално приложение. Освен че предлага пращане на безплатни съобщения, услугата уведомява постоянно приятелите ви за статуса ви – например в случай, че разполагате с малко батерия. Освен текстови, Path Talk позволява и изпращането на кратки гласови съобщения. Най-голямото преимущество на Path Talk, обаче, е, че пази данните ви сигурни: всяко пратено съобщение се съхранява в сървърите на приложението само в продължение на 24 часа и след това автоматично се изтрива.

LINE Messenger

LINE е доста популярно приложение използвано от над 480 милиона потребители в над 230 държави. В 50 от тези страни услугата се нарежда на първо място в списъка с най-теглени приложения. Отличителната характеристика на LINE е, че позволява изпращане на безплатни съобщения и водене на безплатни разговори по всяко време и на всяко място. Има и специална функция наречена LINE Call, с която можете да комуникирате с хора, които не използват LINE при доста ниски тарифи.

WeChat

WeChat събира всички необходими функции за комуникация на едно място, което обяснява и популярността му. Потребителите на WeChat могат да пращат текстови съобщения и мултимедийни съобщения и да водят гласови или видео разговори. Има и специална функция наречена „споделяне на моменти”, като моментите, всъщност, са поток от снимки. WeChat поддържа 20 езика и носи сертификат TRUSTe гарантиращ безопасността на данните ни.

Viber

Viber едва ли има нужда от представяне. Услугата позволява изпращане на текстови и видео съобщения както и на снимки. Възможността за групови разговори с до 100 участника също е доста вълнуваща. Това обяснява защо приложението се ползва от над 200 милиона души и е достъпно на 30 езика. Преди време, екипът на Viber представи и новата функция Viber Out, която позволява водене на нискотарифни разговори по цял свят.




Смартфони

Таблети