Как да добавим функции от Gmail към пощата си в Yahoo или Outlook


02.03.2016 | прочетено: 352 | категория: Приложения за Android
етикети: имейл в андроид, имейл, gmail за андроид, gmail

Това, че ползвате Android не означава автоматично, че имейл клиентът, който сте избрали също е на Google. И компанията много добре знае това. Ето защо, преди време Gmail позволи достъпа на потребителите до акаунти в други клиенти директно през мобилното си приложение. За съжаление, въпросните акаунти се сдобиха единствено с възможността да бъдат отваряни през Gmail, но не и да ползват функциите, които правят имейл клиента на Google толкова добър.

Е, добра новина за хората, които използват имейл в Yahoo или Outlook – вече има начин, по който тези два клиента да получат достъп до най-добрите функции на Gmail, сред които: по-добра защита от спам, сортиране на пощата в категории, възможности за разширено търсене и поява на информацията свързана с предстоящото ни пътуване в Google Now. Eдинственото, което трябва да направите е да пренасочите цялата си поща към акаунта си в Gmail. Ето как става това:

  1. Уверете се, че имейл акаунтът ви в Yahoo! Mail или Hotmail/Outlook.com е добавен в мобилното приложение на Gmail.
  2. Влезте в менюто с настройки (Settings), изберете имейл акаунт, но не този в Gmail и след това натиснете върху Link account (Свържи акаунта).
  3. В появилия се екран ще трябва да дадете съгласието си да добавите Gmail функции към своя имейл акаунт. На същото място можете да определите и към кой точно акаунт в Gmail да бъде пренасочена пощата ви (в случай, че разполагате с няколко).
  4. Влезте с регистрационните си данни и позволете на Gmail да управлява акаунта ви.
  5. Накрая, изберете имейл адреса, от който искате да се изпраща пощата.

Ако случайно някой ден искате да се откажете от Gmail функциите, лесно можете да го направите в настройките на имейл акаунта си (другия, не този в Gmail). Имайте предвид, обаче, че описаната тук възможност е налична единствено след версия 5.11 на Gmail за Android.




Смартфони

Таблети