Приложението Gmail за Андроид вече позволява да блокирате изпращачи


02.10.2015 | прочетено: 1135 | категория: Приложения за Android
етикети: gmail за андроид, блокиране на потребители в gmail, мобилни приложения, gmail

Има ли хора, от които не бихте искали да получавате имейл? Най-новата версия на Gmail вече ни позволява това. Ъпдейтът внесе в мобилната версия възможността да блокираме нежеланите податели на електронни съобщения, както и чисто нов бутон за отписване.

Бутонът за отписване („unsubscribe”) е познат на потребителите, използващи Gmail на лаптопа или настолния компютър. Сега, обаче, можем да се отписваме от нежелани имейл списъци и бюлетини и на мобилното устройство. Втората нова функция – за блокиране – обаче е нова както за мобилното приложение така и за уеб версията на Gmail.

Опцията за блокиране можете да видите в менюто в десния ъгъл. Ако не искате никога повече да получавате имейли от определен изпращач, просто изберете тази опция и следващите му съобщения ще бъдат насочвани директно в папката за спам.Блокиране на контакт в Gmail

Ако по-късно решите да отблокирате този потребител, можете да го направите от менюто „Настройки” в Gmail. Що се отнася до опцията за отписване, тя се намира в менюто в десния ъгъл (при отворен имейл) под опцията "Означаване като важно".Отписване в Gmail

Ако случайно все още не виждате новите две опции, имайте търпение: от Google заявиха, че мобилните потребители ще започнат да виждат двете функции постепенно в рамките на следващите няколко дни.




Смартфони

Таблети