Нова функционалност в Gmail предвижда какъв ще е отговорът ни към имейлите, които сме получили


19.11.2015 | прочетено: 251 | категория: Приложения за Android
етикети: автоматичен отговор на имейл, gmail за андроид, gmail

Пожелавали ли сте си някога телефонът ви да знаеше точно какво искате да напишете в отговор на получените си имейли и да можеше да го напише вместо вас? Е, подобна възможност вече има в английската версия на приложението Gmail. Новата функция се нарича Smart Reply – “интелигентен отговор”.

Smart Reply работи на принципа на виртуалните клавиатури, които се опитват да предвидят каква дума ще изпишем, но работи в по-голям мащаб. След като натиснете в бялото поле за изписване на отговор, функцията ще сканира горното съобщение (това, което ви е било изпратено) и ще ви предложи няколко варианта за отговор, изхождащи от определени ключови думи, използвани в изпратеното съобщение.

Например, ако Smart Reply разчете в получен имейл нещо от типа на „Имате ли”, може да ви предложи два варианта за отговор: „Не, съжалявам” или „Ще ви я/го изпратя”. След това вие сами можете да изберете дали да продължите своя имейл с информация от самите вас или да го изпратите по този начин – автоматично генериран.

Тъй като услугата е нова, все още не е ясно дали въобще и как ще работи на български. Горният пример би бил доста труден за автоматично генериране, дори само заради съществуването на понятието „род на съществителните нарицателни имена” в българския език. Услугата би трябвало да може да разбере дали това, което се търси от нас в съобщението съдържащо ключовата дума „Имате ли” е в женски, мъжки или среден род, за да отговори, например, съответно, „Нямам я/го/го”.

Според Google, все пак, Smart Reply ще става все по-добра и по-добра с времето. Тоест, колкото повече я използваме, толкова по-добре започва да предвижда тя това, което бихме написали в отговор на имейлите, които сме получили. Ъпдейтът, който добави новата функция в английската версия на приложението Gmail вече трябва да е наличен за всички потребители на Android.




Смартфони

Таблети