Ъпдейт в Google Play Games ни позволява да записваме и споделяме геймплея си


20.11.2015 | прочетено: 265 | категория: Приложения за Android
етикети: записване на игри, запис на геймплей в андроид, игри за андроид

Обичате ли да играете игри на смартфона или таблета си? А да се хвалите пред приятелите с постиженията си? Наскоро обновената версия на Google Play Games ни позволява да създаваме видеозапис на играта си, който после лесно можем да споделим с любимите ни хора. Първоначално ъпдейтът бе пуснат само в САЩ и Обединеното кралство, но не е изключено някои от вас вече също да са получили новата възможност.

Новата функция е съвсем лесна за ползване. Просто влезте в мобилното приложение Play Games, изберете играта, която искате да играете и след това натиснете върху бутона за стартиране на записа. Можете да заснемете гемплея си в две възможни резолюции: 720р или 480p. След като сте приключили със записа си, остава само бързо да го редактирате (ако искате) и да го споделите с всички през платформата YouTube.

Новата функция в Google Play Games е полезна не само за „доказване” на способностите ни да играем. Тя може да се използва и за създаване на видео ръководства за игра, в които освен демонстрация на геймплея има и коментар от автора на видеото. Освен аудио коментар, всеки може да добави и видео на самия себе си, което се появява като малко прозорче в рамките на по-голямото видео.

Новата възможност е доста подобна на тази, която Google добавиха към мобилното си приложение YouTube Gaming през октомври. Разликата е, че за разлика от YouTube Gaming, Google Play Games не поддържа опция за предаване на геймплея ни на живо.




Смартфони

Таблети