Коя облачна услуга да изберем


18.11.2015 | прочетено: 1310 | категория: Полезно за Android
етикети: облачни услуги за андроид, безплатни облачни услуги, облачни услуги цени, dropbox, google drive

Наскоро Microsoft промениха цените за ползване на облачните им услуги. Ако и вие сте потребител на OneDrive, вероятно ще ви е полезно да се запознаете с неговите алтернативи. Добрата новина е, че имате поне няколко възможности. Обикновено сериозните доставчици на такива услуги осигуряват поне няколко гигабайта свободно пространство напълно безплатно.

В този материал ще обърнем внимание на най-популярните облачни услуги на пазара. Ще видите, че всяка предлага различни възможности. Разгледайте предложенията им и преценете коя ще ви излезе най-изгодна. Всяка от тях, разбира се, разполага с мобилна версия, която можете да ползвате на смартфона или таблета си с Android.

Google Drive

Най-важното нещо, което трябва да знаем за Google Drive е, че там се съхранява съдържание от три различни онлайн услуги на Google – имейл клиентът Gmail, услугата за съхранение на снимки Photos и файловете, които ние самите сме качили в пространството в Drive. Всеки потребител на Drive получава 15GB безплатно. Абонаментният план започва от $1,99 месечно за 100GB и $9,99 месечно за 1TB. Оттам нататък за всеки 10 допълнителни терабайта трябва да плащаме по още $100.

Dropbox

Dropbox е една от най-популярните, но не и най-евтини облачни услуги. Безплатното пространство е само 2GB, но пък ако привлечете други потребители, които също си направят регистрация, можете да не плащате таксата от €9,99 месечно за 1ТВ. Хубавото на Dropbox, също така, е, че е интегриран с много и най-различни приложения.

Copy

Подобно на Dropbox, Copy също ни награждава за всеки човек, който привлечем към услугата. Благодарение на тази възможност, лесно можем да увеличим безплатните 15GB, които всеки получава при регистрирането си. Иначе, срещу $4,99 месечно услугата предлага 250GB. Вероятно по-добра е офертата за 1ТВ срещу $9,99 месечно.

Microsoft OneDrive

Хубавото на Microsoft OneDrive e, че абонаментът за услугата включва и абонамент за пакета Office 365, поне ако се абонирате за 1ТВ свободно пространство. Иначе, след скорошната промяна, всеки нов абонат на OneDrive получава 5GB свободно пространство безплатно. Оттам нататък, 50GB струват $1,99 месечно, а 1ТВ струва $6,99 месечно.

Amazon Cloud Drive

Amazon предлагат тримесечен безплатен период, през който всеки потребител може да пробва услугата Cloud Drive и да реши дали му харесва или не. След изтичане на този период, има две опции. Срещу $11,99 годишно можем да съхраняваме неограничен брой снимки, като допълнително разполагаме с 5GB за файлове различни от фотографии. Другата опция струва $59,99 на година, срещу които можем да съхраняваме неограничен брой файлове от различен вид.




Смартфони

Таблети