Съвместна работа в Dropbox


15.10.2015 | прочетено: 648 | категория: Полезно за Android, Приложения за Android
етикети: колаборация, съвместна работа в dropbox, работа в екип, dropbox

Сигурно често ви се налага да работите по едни и същи документи с няколко колеги или да въвличате приятелите си в интересни проекти. Съвременните облачни услуги позволиха на хората да работят в екип, дори когато са далеч едни от други. Отскоро Dropbox – една от най-популярните услуги от този тип – предлага на потребителите си нова още по-удобна опция за съвместна работа.

Опцията се нарича Dropbox Teams (Dropbox Екипи) и вече е част от всички Основни и Професионални потребителски акаунти. Dropbox Teams позволява създаването на папка, в която могат да влизат всички участници в „екипа” и чието съдържание е достъпно за абсолютно всички, дори за онези участници добавени към екипа на по-късен етап. Налице е, също така, друга нова опция, която ни позволява да обединим работния и личния си Dropbox акаунт, така че да превключваме от единия към другия без отписване.

Съвместна работа в DropboxАко сте бизнес потребител на Dropbox, то сте можели да създавате екипи през цялото време. За първи път обаче, възможността e достъпна и за хората, които притежават обикновен акаунт в облачната услуга. Функцията, като цяло, е предназначена за малки компании, които вероятно вече използват Dropbox, но не могат да си позволят да плащат за бизнес акаунт. Dropbox Teams, обаче, може да се използва и от обикновени потребители, които в даден момент са решили да работят върху един и същ документ със свои приятели или познати.

Облачният софтуер като Dropbox набира все по-голяма популярност сред бизнеса и потребителите. От Google съобщиха, че в услугата им Drive (Диск) платен акаунт са регистрирали един милион организации от цял свят. Друга подобна услуга – Box – е отчела 43% ръст през второто тримесечие на 2015 година и в момента се радва на общо 39 милиона регистрирани потребители и 50 000 платени абонати.




Смартфони

Таблети