Новата мобилна версия на Google Play поставя акцент върху лесното намиране на съдържание


29.10.2015 | прочетено: 421 | категория: Новини
етикети: мобилни приложения, приложения за android, Google Play

Магазинът за приложения за Android Google Play се сдоби с нова мобилна версия, която би трябвало вече да е активна за по-голямата част от потребителите на услугата. Приложението демонстрира доста по-различен от предишния си външен вид, като заглавният екран е доминиран от две големи отметки, съответно, за Apps & Games (Приложения и игри) и Entertainment (Развлечение).

Целта на двете отметки е да разделят в две големи категории цялото необятно съдържание на магазина. Категорията „Развлечение” съдържа под-категориите Movies & TV, Music, Books и Newsstand, откъдето потребителите могат да теглят, съответно, филми и телевизионни предавания, музика, книги, електронни списания и информационни издания. Всяка от подкатегориите организира допълнително съдържанието. Например, ако изберете „Музика”, ще видите три нови отметки за най-популярни песни, най-популярни албуми и за нови песни. Ако, пък, изберете „Книги”, ще видите отметки за най-продавани книги, за сделки, за нови издания и за жанрове.

Втората основна категория – Приложения и игри – също разполага с няколко под-категории, съответно, за най-популярни приложения в момента, за игри, за категории приложения/игри, за приложения/игри за цялото семейство и за приложения/игри избрани от редактора.

Ъпдейтът започна да се разпространява още миналата седмица, така че би трябвало вече да е достигнал всички мобилни устройства. Ако не е достигнал вашето, то бъдете търпеливи – понякога тези нови версии се разпространяват по-бавно от очакваното.




Смартфони

Таблети