Имате нова Андроид джаджа? Изтеглете любимите си приложения бързо и лесно


10.07.2015 | прочетено: 950 | категория: Полезно за Android
етикети: инсталиране на вече изтеглени приложения в нов телефон, приложения за android, Google Play

Разполагате със смартфон с Android, но желаете да се сдобиете и с таблет, използващ същата операционна система? Искате таблетът да разполага със същите приложения, но не ви се струва приятна идеята да ги теглите отново (и да плащате за някои от тях)? Не се притеснявайте: Google Play е замислен така, че да ви спести максимално от времето и парите.

Ако се сдобиете с ново мобилно устройство с Android и искате да „прехвърлите” приложенията от старото в него, това е абсолютно възможно. Единственото условие е и двете мобилни джаджи да са свързани към един и същ Google акаунт. Как да направите така, че да ползвате старите приложения на нов телефон или таблет, вижте по-долу.

Как да намерим старите си приложения и да ги изтеглим в новото си устройство

Това може да стане по два начина:

  1. В новото си мобилно устройство отворете приложението Google Play Магазин. То е предварително инсталирано на вашия таблет или смартфон с Android. Натиснете върху иконата с три хоризонтални линии и след това изберете Моите приложения > Всички. Ще излезе списък с всички приложения, които сте теглили от този акаунт. Изберете някое от тях и натиснете върху опцията Инсталиране или Активиране.
  2. Отворете Google Play през уеб браузъра на компютъра си. Щом влезете в магазина, кликнете върху Моите приложения. Отново ще излезе списък с приложенията, които сте теглили от там. Натискайки името на всяко от тях, вие ще отворите страницата с подробностите за него. Там ще видите един от двата бутона – Инсталиране или Инсталирано. „Инсталирано” означава, че въпросното приложение е инсталирано на някое от мобилните ви устройства регистрирани с този акаунт. За да инсталирате избраното от вас приложение, просто натиснете върху „Инсталиране”.

Ако случайно се натъкнете на следното съобщение: „Няма отговарящи на условията устройства за инсталиране на приложението”, то значи избраното от вас приложение вече е инсталирано на всички устройства регистрирани с този Google акаунт.

Не мога да намеря приложение, което изтеглих/купих, какво да правя?

Със сигурност знаете, че сте купили или просто изтеглили дадено приложение от Google Play, но не го виждате в раздела с приложения, който описахме по-горе? Причината може да бъде само една: изтеглили сте го от друг Googlе акаунт. За да проверите кой акаунт използвате в момента, влезте в Google Play от смартфона или таблета си и докоснете иконата за меню, за да видите кой акаунт използвате в момента. За да го смените, отворете падащото меню и натиснете върху друг свой акаунт.

Същото нещо може и да се направи от компютъра. Просто влезте в Google Play и вижте какво е потребителското име изписано в горния десен ъгъл. Ако искате да визуализирате друг свой профил, просто излезте от този и влезте наново с другите си данни.




Смартфони

Таблети