Какво да правите, ако не можете да изтеглите приложения и игри от Google Play


13.07.2015 | прочетено: 24844 | категория: Полезно за Android
етикети: Проблем с изтеглянето на приложения от Google Play, проблем със свалянето на приложения, приложения за смартфон, Google Play

Приложенията са това, което прави смартфоните и таблетите вълнуващи. Именно те доказват пълния им потенциал и правят живота ни по-организиран или просто по-забавен. По принцип, тегленето на приложения или игри от Google Play е лесно, но понякога можете да се натъкнете на проблем.

Ако сте опитали да изтеглите нещо от магазина за приложения на Google, но не сте успели, то направете първата и най-логична стъпка – уверете се, че на устройството, на което се опитвате да изтеглите въпросното съдържание е добавен Google акаунт. Ако е, то продължете да четете нататък, където ще разберете какво трябва да направите ако не можете да изтеглите нещо от Google Play.

  1. Уверете се, че нямате проблем с интернет връзката си

Възможно е да не можете да изтеглите приложение от Google Play, защото в момента не разполагате с интернет връзка. Първо вижте дали сте активирали Wi-Fi връзката или мобилните си данни от менюто Настройки (подменю Кабелни и безжични мрежи) и пробвайте да заредите някаква страница в мобилния си браузър. Ако страницата се зарежда без проблем, но продължавате да не можете да теглите приложения, продължете да четете нататък.

  1. Уверете се, че разполагате с достатъчно свободно пространство

Проверете дали имате свободен капацитет на телефона или таблета си за инсталиране на нови приложения. От менюто Настройки влезте в Storage и там ще видите с колко място разполагате. Ако разполагате с по-малко от 10%, вероятно най-добре е да изтриете някои приложения или игри, които вече не ползвате. Влезте в списъка с приложения в мобилното си устройство и натиснете бутона „Деинсталиране” срещу всяко от тях, което вече не искате да ползвате.

  1. Изчистване на кеша и данните

Понякога проблемът с тегленето на съдържание от Google Play може да се реши с изчистване на кеша и данните в Google Play или в самия мениджър на изтеглянията. Ето как става това:

            Изчистване на кеша от Google Play: отворете Настройки -> Приложения, намерете Google Play Магазин и го натиснете. След това натиснете върху всяка от двете опции: Изчистване на кеша и Изчистване на данните.

  1. Уверете се, че ползвате последната версия на Google Play

Понякога проблемът с тегленето е в самия магазин. Често когато не можем да изтеглим нещо, причината е в това, че не ползваме последната версия на Play. За да проверим дали такъв е и нашият случай отворете Настройки -> Приложения и намерете Google Play в списъка с приложения в телефона или таблета ни и след това да го натиснете. Намерете опцията Деинсталиране на актуализациите и също я изберете. Ще ни се появи съобщение подканващо ни да върнем приложението към фабричната му версия. На това съобщение отговаряме с ОК. След това влизаме в менюто Всички приложения (в мобилното си устройство) и отваряме Google Play Магазин. Накрая се връщаме на началния екран на мобилното си устройство. До няколко минути, при условие, че разполагаме с интернет, Google Play ще се актуализира до последната си версия.

  1. Уверете се, че сте инсталирали всички системни актуализации

Понякога не Google Play, а операционната ни система не е актуализирана. За да проверим дали това е нашият проблем, трябва да отворим менюто Настройки в мобилното си устройство и да изберем Информация или Системни актуализации (в зависимост от устройството ни). Ако има налична актуализация, изпълнете инструкциите, които ще видите на екрана и я инсталирайте. След това можете отново да се опитате да изтеглите проблемното приложение или игра.




Смартфони

Таблети