Как да редактирате снимките си в приложението Google Photos


10.11.2015 | прочетено: 1020 | категория: Приложения за Android
етикети: google photos, приложение за редактиране на снимки, корекция на снимки, приложения за обработване на снимки, обработка на снимки в андроид, приложения за android

Кое приложение използвате, за да разглеждате снимките, които правите със смартфона или таблета си? Услугата на Google – Google Photos – може лесно да замести оригиналното приложение „Галерия”, което сте имали в устройството си с Android още при неговата покупка. Преимуществото на тази услуга е, че ни позволява освен да разглеждаме и да редактираме фотографиите си.

В този материал ще ви дадем няколко съвета за бързо и лесно редактиране на снимки директно от смартфона или таблета през приложението Google Photos. Имайте предвид, че тази услуга е подходяща само за онези, които искат да нанесат леки корекции на своите снимки. Ако сте наистина запалени по мобилната фотография и имате желание да редактирате снимките си задълбочено и прецизно, то по-добре изберете някое друго приложение за по-напредналите в това изкуство.

Редактиране на снимки през приложението Google Photos

Отворете Google Photos и изберете снимката, която искате да редактирате. За да започнете, натиснете иконата с вид на молив разположена в лентата в долната част на екрана.

 
Scr-google-photos-1

  Ще се появи семпло меню с инструменти групирани в три раздела – настройки, филтри и опции за изрязване и завъртане.

Scr-google-photos-2

  Ето с какво се характеризират различните раздели: 1. Инструменти за настройка 

Това са четири инструмента за основни промени като светлина и цвят. Един от тях ни позволява да създадем и ефекта „винетиране”, в който ъглите на снимката стават по-тъмни. Докато си играем с инструментите с помощта на плъзгачите, виждаме промените моментално. За да премахнем или одобрим наскоро нанесена промяна трябва да натиснем, съответно, знака Х или знака-отметка. Ако желаем да коригираме снимката бързо, достатъчно е да натиснем иконата Auto, която ще я редактира автоматично.

 
Scr-google-photos-3

  2. Филтри Google Photos разполага с добра селекция от филтри. Изберете този, който ви се струва най-подходящ и настройте интензивността ако искате ефектът да е по-силен или, пък, по-слаб.

Scr-google-photos-4

  3. Изрязване и завъртане За да изрежете снимката, която редактирате в желаната форма просто натиснете върху който и да е от ъглите ѝ и изтеглете до достигане на желаната форма. Ъгълът, под който е направена снимката също може да бъде променен с плъзгане на пръста по кръглия бутон в долната част на екрана.  

Scr-google-photos-5

 

След като сте направили нужните промени, можете да съхраните копие на снимката. То ще стои в галерията точно до оригиналното изображение.

Обработка на снимки чрез Google Photos в други приложения

Тъй като Google преди време купиха приложението Snapseed, сега то и Google Photos могат да работят съвместно. Ако използвате Snapseed, следователно, можете да редактирате снимка от Google Photos в него. Просто я отворете в Google Photos и от менюто в горния десен ъгъл изберете опцията Редактиране в Snapseed. Новата снимка ще се запази в паметта на телефона или таблета ви. Можете да настроите Google Photos така, че да сканира и качва снимките, които сте съхранили в Snapseed, като тогава те ще се подредят в отделна папка в Google Photos.

 

Scr-google-photos-6


Коригиране на снимки през уеб версията на Google Photos

Ако предпочитате да редактирате снимки на по-голям екран, тогава ви препоръчваме уеб версията на Google Photos. Тази версия позволява и по-голяма свобода във връщането към по-ранни промени, което означава, че, например, можем да отворим редактирана преди седмица снимка и да ѝ нанесем нова малка промяна. Можем също и да я върнем към оригиналния ѝ вид.




Смартфони

Таблети