Надникнете в смартфона


24.02.2015 | прочетено: 1097 | категория: Ревюта
етикети: батерия, чипове, платка, SoC, камера

Искали ли сте някога да разглобите смартфона си и да разгледате какво има в него? Може би ви е възпирало това, че ще загубите гаранцията на устройството? Ние от Revo.bg ще ви предоставим възможност да надникнете вътре и да разгледате телефона си под нов ъгъл.

Сигурно помните времето, когато "завъртахме по една шайба", да, онези стационарни телефони с шайбата над числата. Отнемаше цяла вечност, докато избереш един номер. Тяхното устройство беше не по-малко сложно, но значително по-обемисто. Сега, вече по-умните ни телефони, не само осъществяват основната си функция, а именно да ни свързват с други хора, но също така можем да прекараме часове наред в забавления като играене на игри, слушане на музика, браузване в интернет. Да не забравяме и предната и задната камера, без които вече не можем. Те са достойни конкуренти на компактните фотоапарати, а смартфоните ни позволяват да споделяме своите кадри в социалните мрежи само с няколко клика.


predna-kamera


Предната камера, без която селфитата нямаше да са това, което са. По-ниската консумация на енергия от камерата предпазва батерията на телефона от бързо изчерпване, а споделянето с приятелите е толкова лесно.


mikrofon


Микрофонът, благодарение на който смартфонът може да изпълнява основното си предназначение - на телефон. Освен това той е много полезен, когато искате по-бързо да намерите нещо, използвайки услугата Google Now, правите видео клип и т.н.


micro-sd


Вградената памет на смартфона понякога не е достатъчна да побере всичките ни приложения, песни, снимки, видео клипове, игри и други файлове. За това сме предвидили слот за MicroSD карта с капацитет до 32GB. Напълно достатъчно място, за да не получите системно съобщение, че нямате повече свободно пространство, когато се опитвате да свалите ново приложение.


slot-za-mikro-sd


jack-za-slushalki


Смартфонът освен многобройните си функции е и портативен медия плейър. Когато сме на път, слушалките са едно чудесно допълнение, без което не бихме могли да се абстрахираме от околните шумове. А това е жака за слушалки, благодарение на който музиката достига до вас.


vibration


Докато сте във важна среща и изключите звука на телефона, вибрацията привлича вашето внимание, когато ви потърсят. Задавали ли сте си въпроса как работи тя? Вибрацията се създава от малък вибрационен мотор. Той се състои от мотор, магнит и метален ексцентрик. Когато мотора е включен предизвиква въртене на целия цилиндър. По този начин се получава познатата вибрация.


pixels


Това са малките пиксели на вашия дисплей, видяни през микроскоп.


boltove


Миниатюрните болтчета, които са трудно видими с просто око, но които гарантират здравината на сглобката на вашия телефон.



Подобни публикации

Смартфони

Таблети