Как да променим радикално вида на телефона си с Themer


24.02.2015 | прочетено: 2527 | категория: Полезно за Android
етикети: полезно, интересни приложения, android

Ако разполагате със смартфон или таблет с Android от доста време, то вероятно сте запознати и дори използвате лончъри. За тези от вас, които не знаят какво е това, лончърът е инструмент, който променя оригиналния начален екран на операционната система и чекмеджето с приложения. Използването на лончър е една от първите стъпки, които трябва да направим ако искаме да персонализираме мобилното си устройство, тоест да го направим възможно най-полезно, удобно и визуално приятно за  нас.

На пазара съществуват десетки, ако не стотици различни видове лончъри. Днес, обаче, ще обърнем внимание на вероятно един от най-добрите – Themer. Themer е отличен избор за всички потребители, които по някаква причина не са доволни от оригиналния заглавен екран на Android. Лончърът съдържа голям брой стилни теми за екран, които могат напълно да променят облика на вашия телефон или таблет.

При инсталиране Themer премахва повечето джаджи, което може да не се хареса на някои потребители. Все пак, най-важните джаджи за прогнозата за времето, галериите с изображения и RSS фийда остават, така че няма за какво да се притесняваме. Ако искате да промените външния вид на любимата си джаджа, ето какво можете да очаквате:

  1. Статус лента

При повечето теми в Themer статус лентата е скрита, но се показва с едно приплъзване на пръста отгоре надолу. При повторно приплъзване ще се отвори менюто с известия – това, което изваждаме с едно приплъзване в оригиналния интерфейс на Android. За да скриете статус лентата, просто приплъзнете пръста си в обратната посока.

  1. Добавяне на панели

Задръжте пръста си върху заглавния екран и ще можете да добавите нови панели. Те няма да са в същия стил като вече съществуващите панели, но пък ако имате нужда от допълнителни джаджи, например, това едва ли ще ви попречи. За да добавите джаджа, отидете в чекмеджето за приложения, изберете Widgets и притеглете избраните джаджи на главния екран.

  1. Избиране на тема

Темите в Themer са много различни от оригиналната тема на Android, като част от тях са доста минималистични. Пробвайте няколко, изчакайте известно време, за да видите дали ще свикнете с нея, и ако не – изберете някоя друга.

  1. Важна информация

Колкото и минималистична да е една тема, тя със сигурност включва основните елементи на Android. Някои от темите поддържат и услуги на трети страни като Spotify, например. Поиграйте си с избраните от вас теми, за да видите какви възможности ви дават.

  1. Поддръжка на жестове

Themer предлага пълна поддръжка на цял набор от жестове, които могат да се персонализират. Отидете в Settings > Themer и ще можете да определите какви команди да се активират с приплъзване на един или два пръста или с двукратно почукване.

Персонализация на Themer

Лончърът разполага с много настройки, благодарение на които можете да направите всяка тема възможно най-удобна за вас. Ето кои са ключовите настройки, които заслужават най-много внимание:

  1. Разглеждане на теми

Отворете страничната лента с приплъзване и изберете Browse Themes, за да разгледате най-новите или най-популярните теми. За да видите някоя по-отблизо, просто я натиснете и приплъзнете пръст вляво или вдясно, за да видите всички елементи от външния й вид. Ако ви харесва, натиснете Apply и тя ще промени веднага заглавния ви екран.

  1. Настройки

Менюто с настройки (Settings) също се намира в страничната лента. Изберете Settings>Themer и ще можете да определите кои приложения по подразбиране да отварят браузъра ви, галерията или прогнозата за времето. Там са и настройките на RSS фийда, в случай, че ползвате такъв.

  1. Още повече настройки

Менюто Advanced Settings ще ви даде още по-голям контрол върху темата. Там можете да определите най-различни неща като броя на панелите на заглавния екран, например. Имайте предвид, че при всяка тема ефектът ще бъде различен. Приятно експериментиране!




Смартфони

Таблети