Най-интересните образователни приложения за смартфон и таблет


23.02.2016 | прочетено: 1888 | категория: Приложения за Android
етикети: приложения за учене на чужд език, приложения за учене на английски, образователни приложения, полезни приложения

Много хора смятат смартфоните и таблетите за устройства, чиято главна цел е да ни губят времето. Днес, обаче, сме подготвили десет приложения за Android, които доказват, че работата с мобилното ни устройство може да бъде колкото забавна, толкова и полезна. Следващите приложения ще помогнат на вас или на вашето дете да опознаете света в движение, да се учите и да се забавлявате.

  1. English Grammar Test

Приложение съдържащо тестове по английска граматика – идеално за усъвършенстването на английския на хора с по-напреднали знания. Налице са 60 теста и 1200 упражнения по английски, покритие на 20 теми от английската граматика и прости обяснения.

  1. Coloring Book Fun

Защо да купувате безчет книжки за оцветяване на детето си, когато това безплатно приложение им позволява не само да оцветяват над 100 различни изображения, но и да рисуват с 8 различни четки и безброй цветове?

  1. Animal sounds - App for kids

Всяко малко дете обича да имитира животински звуци. С помощта на Animal sounds - App for kids можем да помогнем на децата си по-бързо да научат имената на различни животни и да могат да ги разпознават по звуците, които издават.

  1. Countries Location Maps Quiz

Знаете ли къде точно се намира всяка една държава в света? Проверете географските си знания с приложението Countries Location Maps Quiz като определите местоположението на различни страни. Налице са 10 нива на трудност и онлайн мултиплейър режим.

  1. Learn English Words Free

Това полезно приложение съдържа около 10 000 английски думи от различни сфери като пътуване, сленг, бизнес или дори срещи. Според създателите му, 10 минути на ден са ни достатъчни, за да изградим една солидна база от полезни думи.

  1. Learn German Vocabulary Free

Немския език ви изглежда труден за научаване? Ако отделяте няколко минути на ден на приложението Learn German Vocabulary Free за кратко ще увеличите речника си с полезни думи свързани с туризъм и пътуване, образование, бизнес и други сфери.

  1. Math Tricks

Използвайте това приложение, за да овладеете няколко особено полезни математически трикове, с които ще можете да смятате по-бързо и по-лесно в реалния живот.

  1. Learn Russian Words Free

Това приложение съдържа над 10 000 руски думи от различни категории като пътуване, сленг, бизнес и други. Услугата е напълно безплатна, като работи и в офлайн режим.

  1. Piano Melody Free

Piano Melody Free е идеалното приложение за всеки, който иска да се научи да свири на музикален инструмент, но не може да си позволи такъв. Услугата ни учи как да свирим на виртуално пиано над 600 популярни песни.

  1. Origami Instructions Free

В книжарниците ще намерите десетки книги с инструкции за оригами. Защо, обаче, не пробвате напълно безплатното приложение Origami Instructions Free? В него ще намерите конкретни инструкции за сгъване, с които бързо и лесно ще създадете интересни оригами фигурки.




Смартфони

Таблети