За какво можем да използваме новите стикери в Google Maps


25.04.2016 | прочетено: 542 | категория: Приложения за Android
етикети: google maps

Google Maps за Android се сдоби със забавна галерия от стикери. В галерията са включени цветни изображения на иглу, морски фар, дървена колиба, къща в японски стил, пиратски кораб, подводница, къща на дърво, дракон и какво ли още не. Какво обаче е предназначението на тези весели картинки?

Много просто – стикерите можем да закачаме към адреси, съхранени в Google Maps. Това могат да бъдат адресите, които сме обозначили като „домашен” и „работен”, както и местоположенията на любими наши места, били те заведения за хранене, развлекателни комплекси или други. Всеки потребител на Google Maps може да прикрепя към съхранен в приложението адрес един от общо 24-те налични стикера, като, за да ползваме услугата, трябва да сме се вписали в акаунта си в Google.

Малките стикери могат да направят ползването на Google Maps ако не по-полезно, то поне по-забавно. A Google може би тайничко се надяват, че веселите картинки ще накарат онези потребители, които още не са обозначили домашния и работния си адрес най-накрая да го направят.

Това, така или иначе, може да бъде единствено за тяхно добро. С колкото повече информация за нас разполага Google, толкова повече се предполага, че ще се развиват услугите на компанията. Благодарение на това, че знае кой е домашният и кой е работният ни адрес, например, Maps може автоматично да ни изведе информация за състоянието на трафика между двете точки, както и други полезни данни.

А ето и 5-те стъпки, чрез които лесно ще добавите стикери в Google карти

Screenshot_2

Screenshot_1

Screenshot_3

Screenshot_4

Screenshot_5

Screenshot_6




Смартфони

Таблети