5 безплатни приложения за намиране на загубен телефон или таблет


30.01.2015 | прочетено: 42911 | категория: Приложения за Android
етикети: приложение за проследяване на телефон, безплатно, намиране на откраднат телефон

Когато се сдобием с нов смартфон или таблет, изобщо не ни хрумва, че съществува възможността мобилното ни устройство да бъде изгубено или откраднато. И с право, по-добре е да се радваме на новата си джаджа, вместо да се тревожим, че по всяко време можем да останем без нея.

И все пак, съветът на всички експерти е още при купуването на един телефон или таблет, когато започнем да инсталираме в него най-различни приложения – сред тях да включим и такова, което ще ни помогне да открием новата си джаджа в случай, че някой я открадне или самите ние я изгубим. Тук сме подбрали петте най-добри приложения, с които лесно ще намерите телефона или таблета си, при положение, че останете без тях.

  1. Find My Phone!

Това приложение позволява откриването на загубен или откраднат телефон – не само нашия собствен, но и тези на децата или партньора ни. Освен смартфони, услугата издирва и обикновени телефони (каквито вероятно ползват децата ви). Ако открием, че телефонът ни е откраднат или не се намира там, където трябва, ще бъдем уведомявани за всяко негово придвижване както в мобилното приложение (ползвано, естествено, на нечий друг телефон), така и в уеб сайта на услугата.

  1. Wheres My Droid

Тази услуга предлага най-разнообразни начини да подпомогнем връщането на изгубения си смартфон или таблет: можем дистанционно да го накараме да звъни или вибрира, за да го намери някой добросъвестен гражданин, да го издирим посредством GPS, да изпратим SMS с молба за връщането му и други. Сред функциите на Wheres My Droid фигурират и получаване на известие при сменена SIM карта или номер, работа без ефект върху живота на батерията и много други.



  1. Lost Android

Тази услуга позволява дистанционно управление на нашето Android устройство или през SMS или през сайта androidlost.com. От там можем да четем и изпращаме съобщения от и съответно до изгубения си телефон, да изтрием данните в него или файловете върху SD картата, така че никой да не се възползва от тях. Приложението позволява също така да пренасочим входящите обаждания към друг номер и още цял куп полезни функции, които, дори да не върнат устройството ни, поне ще предотвратят потенциална злоупотреба с личните ни данни.

  1. Prey Anti Theft

Това приложение може да открие не само загубен смартфон или таблет, но и лаптоп, като позволява регистрирането на до три отделни мобилни устройства в един единствен акаунт. Prey Anti Theft осигурява дистанционно управление на загубеното устройство, което включва търсенето му върху карта (посредством GPS и/или Wi-Fi), правене на снимка както през предната, така и през задната камера за евентуално идентифициране на крадеца, заключване на мобилната джаджа, активиране на шумна аларма, изпращане на съобщение до екрана на устройството и още много други.

  1. Find phone

Това приложение позволява да накараме телефона си да започне да звъни с максимална сила на звука от разстояние, дори в същото време да е активиран тихият му режим на работа. Услугата не предлага много функции, но пък разполага с чист интерфейс без реклами, като при евентуален проблем, има възможност да изпратим имейл директно до създателя й.




Смартфони

Таблети