10 трика във Facebook Messenger, за които може би не знаете


30.03.2016 | прочетено: 22419 | категория: Приложения за Android
етикети: messenger

Facebook Messenger е любимо приложение на милиони хора по света. Вероятно и вие го използвате всеки ден. Дали, обаче, се възползвате от пълния му потенциал? В Messenger са скрити интересни функции, с които можем да разнообразим разговорите с приятелите си. Да видим какви са те.

  1. Игра на шах

Да, в Messenger можете да играете шах със събеседника си. Просто напишете в полето за текст „@fbchess play” и играта ще започне. С пълните правила можете да се запознаете в този наш материал, който посветихме на скритата игра.

  1. Изпращане на случайна картинка на сладко животинче

Изпратете на събеседника си текста @dailycute и двамата ще получите случайна снимка на сладко животинче.

  1. Интегриране на Messenger с други приложения

Ако натиснете върху иконата с трите точки разположена над полето за съобщения ще видите списък от приложения, които можете да интегрирате с Messenger. Ако го направите, ще можете бързо и лесно да изпращате на събеседника си съдържание от тях.

  1. Изтриване на историята на разговорите ни

В менюто Applications settings в смартфона ви има опции Clear Data и Clear Cache. С помощта и на двете можете да изтриете цялата история на разговорите си в Messenger. Ако се отпишете от приложението преди да извършите изтриването, от него ще бъде изтрита цялата налична информация и, когато го отворите, ще бъде все едно току що сте го инсталирали.

  1. Промяна на цвета на текста в съобщенията

За да промените цвета на текста на съобщенията си, натиснете върху бутона Info в горната част на разговора и в под-менюто натиснете върху Color. Сега изберете този цвят, който най-много ви харесва.

  1. Промяна на емотиконата по подразбиране

Messenger ви позволява да промените емотиконата в долния десен ъгъл на приложението. Просто задръжте пръста си върху нея и тя ще увеличи размера си. Ако искате да замените иконата с някоя друга, натиснете бутона Info в горния десен ъгъл на прозореца за разговор, след това изберете под-менюто Emoji и накрая изберете някое от наличните изображения.

  1. Заглушаване на известия

Влезте в прозореца, в който са подредени всичките ви разговори, задръжте пръста си над някой от тях и от появилото се меню натиснете върху Mute Notifications (Заглуши известията). От следващия прозорец можете да изберете и период на заглушаване – от 15 минути до 24 часа.

  1. Триене на разговори

За да изтриете някой разговор натиснете бутона Info в горната част на чат прозореца. След това отворете менюто Details, натиснете бутона с три точки горе вдясно и изберете Delete Conversation.

  1. Управление на поканите за съобщения

В Messenger има специално място, където се помещават поканите за разговор от хора извън приятелския ви кръг. Там можете да ги разгледате или изтриете. Отворете менюто Settings, изберете под-менюто People и накрая натиснете върху Message Requests. Сега можете да правите с поканите каквото си поискате.

  1. Вписване с друг акаунт

Messenger поддържа едновременното използване на няколко акаунта. Ако имате втори, отидете в менюто Settings (Настройки) и натиснете върху Accounts (Акаунти). Използвайте бутона + в горната дясна част на менюто и се впишете с новия си акаунт. Накрая натиснете върху Add (Добави) и вече ще можете да го ползвате паралелно с първоначалния си акаунт.




Смартфони

Таблети