Дистанционно управление на телефона и таблета с AirDroid


17.02.2015 | прочетено: 7344 | категория: Приложения за Android
етикети: безплатно, интеграция на android с компютъра

Операционната система Android е замислена като завършен продукт, който няма нужда от интеграция с компютър. И това е много хубаво нещо. Все пак, не може да се отрече, че понякога свързването на смартфона или таблета ни с компютъра е от голяма полза. Някога, например, искало ли ви се е да можехте да разглеждате снимките или останалите файлове в телефона или таблета си на компютъра и то без да трябва да свързвате двете устройства с кабел?

Сигурно да. И днес ви представяме едно приложение, което ни позволява да правим това. AirDroid свързва мобилното ни устройство с уеб браузъра на който и да е компютър, позволявайки ни да разглеждаме съдържанието в него в реално време. Благодарение на това приложение можем бързо и лесно да копираме файлове между компютъра и мобилната джаджа и то без изобщо да вадим каквито и да е кабели.

Ако вече сте сигурни, че имате нужда от AirDroid, продължете нататък, където ще изредим основните функции и стъпки при използването на приложението. То е съвместимо с всяко мобилно устройство с Android използващо която и да е версия на софтуера от 2.1 насам.

  1. Инсталиране на приложението

Намерете приложението AirDroid в магазина за приложения Google Play и го изтеглете и инсталирайте. Преди да го стартирате, ще трябва да изберете някой от своите Google акаунти (или единствения, ако не разполагате с няколко), както и да дадете на приложението правомощия да върши определени задачи. След като сте направили всичко това, отворете браузъра на компютъра си и заредете страницата http://web.airdroid.com и се впишете със същия акаунт в Google, който използвахте при стартирането на мобилното приложение.

  1. Дистанционно управление

Прозорецът на бразуъра ви вече трябва да се е изпълнил с икони на нативни функции в Android като Photos (снимки), Contacts (контакти) и Call Logs (списък с проведените и пропуснатите разговори). Всяко от тези приложения вече може да се отвори от браузъра. Без дори да докосвате телефона си, можете да стриймвате MP3 песни, да правите снимки на екрана или да качвате ново съдържание в своето мобилно устройство.

  1. Стриймване на медия

AirDroid предлага най-различни опции за пренос на данни. Така, например, можем безжично да качваме и сваляме видео, музика и снимки от мобилното устройство към компютъра. Приложението, също така, позволява и стриймване на музика и видео през браузъра, като за целта ще ви трябва софтуера QuickTime.

  1. Качване на данни

Използвайки AirDroid можете да качвате в мобилното си устройство всичко, което е на компютъра ви – от данни и URL адреси до приложно-програмни комплекти. Тоест, представете си, че сте свързали мобилната си джаджа с компютъра посредством USB кабел, само че без такъв кабел! За да разглеждате или добавите данни от компютъра към телефона или таблета просто изберете опцията Toolbox.

  1. Правене на снимки на екрана

AirDroid ни позволява дори да правим снимки на екрана на телефона без изобщо да докосваме този телефон в процеса. Това се прави с инструмента Screenshot. След като го изберете, ще видите в браузъра си изглед към екрана на своя телефон и към това, което е заредено на него в момента (например приложение, видео и така нататък). Натиснете бутона за снимане и бързо и лесно ще се сдобиете със скрийншот.




Смартфони

Таблети