Как да изпращаме файлове, бележки и URL адреси от компютъра до Android устройство


18.02.2015 | прочетено: 1117 | категория: Приложения за Android
етикети: безплатно, интеграция на android с компютъра

В последните си няколко публикации ви показахме няколко начина да интегрирате смартфона или таблета си с Android с компютъра. Показахме ви как да управлявате вашето мобилно устройство от браузъра, както и как да изпращате SMS-и от компютъра с помощта на приложението MightyText.

Днес продължаваме темата, представяйки ви още едно особено полезно приложение на име PushBullet. С него можем да изпращаме от компютъра до телефона си буквално всичко: от бележки и файлове, до URL адреси и списъци. В допълнение ще ви разкрием и как да направите така, че известията, които получавате във вашия телефон или таблет, да се изпращат и до компютъра ви.

Изпращане на съдържание от браузъра към телефона или таблета

Когато трябва да изпратим нещо от компютъра към телефона или таблета си, обикновено просто свързваме двете устройства с кабел. Този традиционен метод, обаче, не е особено ефективен в случаите, в които трябва да изпратим нещо от типа на URL адрес или бележка. В такива ситуации по-скоро ни трябва някакъв софтуерен метод за комуникация между двете устройства и един от най-добрите такива е PushBullet.

Ако често ви се налага да пращате подобно съдържание до телефона или таблета си, то PushBullet определено е приложение, което ще ви свърши отлична работа. Ето и как да го използваме:

  1. Инсталиране на приложението и разширението

Влезте в Google Play и потърсете приложението PushBullet, след което го изтеглете. След това влезте в Chrome Store – магазина за разширения за браузъра Chrome – и изтеглете едноименното разширение. Инсталирайте и двете. Когато отворите приложението на телефона или таблета си за първи път, ще видите, че то ще ви поиска разрешение за достъп до някои ваши лични данни. Ще можете да го ползвате едва когато му дадете това правомощие.

  1. Изпращане на бележки

Най-лесният вариант да изпратите бележка от браузъра до телефона е да използвате джаджата в лентата с инструменти в разширението PushBullet. Просто натиснете върху джаджата, въведете линка, бележката, списъка или адреса и след това изберете опцията Push it!, за да изпратите съдържанието директно до телефона си.

  1. Намиране на бележки с PushBullet

За да намерите бележките, линковете и останалото съдържание изпратено до смартфона или таблета, отворете мобилното приложение и ще видите списък с неща изпратени до мобилното ви устройство, които можете да споделите, отворите или изтриете. Целият процес е наистина толкова прост, колкото звучи.

Как да получаваме известия от телефона и в компютъра

Понякога, когато сме съсредоточени в работата си на компютъра, не обръщаме никакво внимание на смартфона си, но по този начин можем да пропуснем важно известие. За щастие, услуги като Android Desktop Notifications ни позволяват да получаваме същите тези мобилни известия и на настолния си компютър. Ето как става това:

  1. Изтеглете приложението Android Desktop Notifications, отворете го и натиснете върху Accessibility Settings, за да активирате услугата. След това дайте на приложението правомощието да изпраща данни до компютъра ви, което става с потвърждаването на съобщението, което ще излезе на екрана ви. Прочетете това съобщение, за да сте информирани до какви лични данни има достъп услугата.
  2. Можете да се върнете към екрана с настройките за достъпа (Accessibility Settings) по всяко време, за да определите и други настройки като, например, дали приложението да може да изпраща известия само посредством Wi-Fi. От същото меню можете да определите и колко информация да се появява в известията, които ще получавате в компютъра.
  3. Намерете разширението Android Desktop Notifications от магазина за разширения за Chrome и след това го инсталирайте. След като инсталацията приключи, кликнете върху бутона в лентата с инструменти в браузъра и въведете генерирания код. Можете да настроите известията така, че да изчезнат няколко секунди след получаването им както и да направите така, че да бъдат придружени от звук.
  4. След като сте приключили с първоначалната конфигурация и на приложението, и на разширението, ще видите, че съвсем скоро ще започнете да получавате известията пристигащи в смартфона ви и на екрана на компютъра. Ако известията ви дразнят, винаги можете да ги деактивирате за определен период от време – само намерете иконата-звънче в системното чекмедже и изберете някоя от опциите, например „Do not disturb for one hour” и “Do not disturb for one day”. С първата няма да получавате известия цял час, а с втората – цял ден.



Смартфони

Таблети