Вестници и списания на смартфон и таблет


12.11.2014 | прочетено: 814 | категория: Полезно за Android
етикети: интересни приложения, android

Приложението Play Newsstand събира по един визуално приятен начин всичко ново и интересно, което ни вълнува.

Противно на едно от популярните мнения, съвременните технологии съвсем не са сложили край на пресата – напротив, хората продължават да четат вестници и списания. Истина е, обаче, че формата на тези вестници и списания претърпява промяна и днес повечето от нас научават всичко, което им е необходимо не от печатните, а от електронните издания.

За да получите информация за каквото и да е, трябва просто да влезете в интернет. Revo устройството ви, обаче, ви позволява да си набавяте тази информация по един много по-лесен, бърз и визуално приятен начин – чрез приложението Play Newsstand. В този материал ще ви разкажем подробно за всички неща, които можете да правите през това приложение.

Търсене на списания

След като сте изтеглили и инсталирали приложението Play Newsstand, отворете го, натиснете иконата най-горе вляво и изберете Explore, а след това Store. В горната част ще видите отметки с най-популярните новини под всяка от тях. Налице са много отдели, така че отделете време да разгледате добре магазина. Когато натиснете върху заглавието на списание, ще научите какво съдържание предлага и как изглежда.

Купуване на списания

Натискайки върху издание в Newsstand, ще видите информация за конкретния брой от списанието. Ако искате само този брой, изберете Buy. Ако мислите, обаче, че искате да се абонирате за изданието, изберете Subscribe. Каквато и опция да изберете, ще се появи поле, в което трябва да потвърдите избора си. След като го направите, изданието ще започне да се тегли на телефона или таблета ви.

Абониране за списания

Както вече уточнихме в точка 2, ако искате да се абонирате за списание, можете да го направите с опцията Subscribe. След като я изберете, ще бъдете помолени да уточните дали искате да плащате всеки месец или само веднъж годишно. Обикновено втората опция се оказва по-евтина. Имайте предвид, също така, че повечето издания предлагат 14-дневна пробна версия, която е напълно безплатна. Преди да си купите абонамент, по-добре първо вижте нея.

Четене онлайн

Натиснете иконата най-горе вляво, за да отворите лявото меню и изберете Read Now. Ще видите списък с последните новини подредени по хронологичен ред. Всяка новина съдържа едно голямо изображение, което, щом бъде натиснато, изкарва цялата статия. Натиснете My Library от лявото меню, за да видите от кои издания и уебсайтове се генерират тези новини. Срещу всяко имате икона с три точки, чието натискане ви позволява да го премахнете, споделите или запазите. С времето ще видите кои сайтове са ви по-интересни и ще разберете от кои да се отървете.

Отбелязване на статии

Ако четете интересна статия и или нямате време да я довършите, или просто искате да я запазите, можете да я отбележите. Просто натиснете иконата, която прилича на лист със сгънат ръб и се намира в горната част на всяка статия, и ще я добавите към списъка Bookmarks. За да отворите отново статиите, натиснете иконата най-горе вляво, за да отворите лявото меню. След това изберете опцията Bookmarks и там ще намерите всички съхранени статии.

Разглеждане на категории

След натискане на иконата най-горе вляво изберете опцията Explore и ще видите селекция от миниатюри, които показват категориите новини и списания достъпни в Newsstand. Натиснете върху някоя от тях и ще ви излезе списък с издания, за които можете да се абонирате или да закупите, а под него списък съдържащ всички издания, от които могат да се извличат новини. Натиснете иконата „+” до всяко издание и ще го направите източник на новини.

Поставяне на новини на хоум екрана

Натиснете иконата за приложения (шестте точки) на хоум екрана и после изберете Widgets. Сред въпросните джаджи изберете Google Play Newsstand. Натиснете я, но не пускайте, а я завлачете до хоум екрана си. Тъй като е доста голяма, можете да я сложите на втория или третия си хоум екран. От там нататък джаджата си е активна: тя ще показва последното заглавие на новина в центъра придружено от снимка и кратко обобщение на текста. Натиснете изображението и то ще ви заведе до пълната статия или натиснете стрелката долу, за да видите друга новина без да напускате джаджата. Така последните новини излизат директно на хоум екрана ви.




Смартфони

Таблети