Как да свържем смартфона и таблета си с телевизора


01.06.2016 | прочетено: 54117 | категория: Полезно за Android
етикети: свързване на телефон с телевизор lg, как да свържа телефон с телевизор, програма за свързване на телефон с телевизор, свързване на таблет с телевизор безжично, свързване на андроид телефон с телевизор, безжично свързване на телефон с телевизор, свързване на телефон със смарт телевизор, свързване на смартфона с телевизора, свързване на телефон и телевизор

Ако разполагате със съвременен телевизор, то почти сигурно е, че можете да го свържете с мобилното си устройство, било то таблет или смартфон. Ако още не сте го пробвали, струва си да опитате – екранът на телевизора е голям и много по-удобен за разглеждане на снимки, гледане на видеоклипове или пък сърфиране в интернет.

Повечето т.нар. „смарт телевизори” от производители като Samsung, Sony, Philips, LG и Panasonic могат да бъдат свързани с телефон или таблет посредством Wi-Fi. По-новите телевизори на Sony и Samsung, също така, позволяват „създаване на огледален образ на екрана” или, казано по друг начин, прехвърляне на това, което се вижда на екрана на телефона ни върху екрана на телевизора.

Гледането на видеоклипове от YouTube на телевизора през телефона е повече от лесно – достатъчно е само да натиснете върху иконата за стриймване в YouTube. Прехвърлянето на снимки и клипове обаче изисква малко повече работа и не може да бъде направено без специално пригодено за целта приложение.

В Google Play се предлагат най-различни приложения за прехвърляне на съдържанието от телефона на екрана на телевизора. Ние ви препоръчваме iMediaShare - Photos & Music – приложението позволява прехвърлянето на снимки, видео и музика от мобилно устройство към смарт телевизор или друг продукт с поддръжка на DLNA (като озвучителни системи и сет-топ боксове).

Имайте предвид, че прехвърлянето на съдържание през Wi-Fi често не е мигновено. Слабото забавяне няма да ви попречи да разглеждате снимки, но може да се усети, докато гледате видео от телефона на големия екран на телевизора.

Wi-Fi има алтернатива, която се справя по-добре със стриймването на видео от телефона или таблета, но пък не е безжична. Нарича се Mobile High-Definition Link (MHL) и представлява интерфейс, който може да бъде добавен към мобилното устройство през USB порта му и с помощта на USB портов разширител. Третата версия на стандарта (MHL 3.0) позволява дори гледане на 4К съдържание, записано в мобилния телефон, на екрана на Ultra-HD телевизор.




Смартфони

Таблети