Как да зададете мелодия за звънене на скайп контакт


08.09.2015 | прочетено: 1453 | категория: Полезно за Android
етикети: промяна на мелодията на звънене на скайп, задаване на мелодия за звънене от скайп, skype за android

Настроили ли сте телефона си така, че различните хора да ви звънят с различна мелодия? А знаете ли, че същата опция може да се използва и при потребители търсещи ви през приложението на Skype? От няколко седмици популярната услуга за чат и разговори ни позволява да поставим на всеки потребител уникална мелодия за звънене.

За да сте сигурни, че изборът на различни мелодии е наличен в приложението на Skype, което ползвате в своя таблет или смартфон с Android, първо уверете се, че използвате най-новата му версия. Влезте в менюто за настройки на телефона (Settings) и след това изберете раздела Приложения (Applications или понякога Application Manager) и накрая натиснете върху Skype. Ако там е изписана версия 5.10.x, или по-нова значи всичко е наред. Ако версията е по-стара, обновете приложението си, за да активирате и новата функционалност.

Ето и как да зададем мелодия за звънене за различните Skype контакти в няколко лесни стъпки:

  1. Отворете някой от прозорците съдържащ разговор, който сте водели с потребител на Skype и натиснете върху покриващото прозореца меню в долния десен ъгъл.Задаване на мелодия на скайп контакт
  2. От менюто изберете опциите за тон на звъненето (Ringtone) и след това натиснете върху Задаване на потребителски тон на звънене (Set a custom ringtone).Задаване на мелодия на скайп контакт
  3. Изберете някоя от мелодиите на звънене, инсталирани в телефона ви и щом съответният контакт ви потърси през Skype, ще чуете точно нея.

В допълнение към тази функция, новата версия на Skype позволи и препращането на снимки от един към втори разговор. За да направите това, просто натиснете и задръжте върху дадена снимка и след това изберете опцията Препрати снимката (Forward photo). Ще можете да изберете на кого да я изпратите.




Смартфони

Таблети