Как да отваряте кеширани страници, когато сте офлайн


14.09.2015 | прочетено: 1172 | категория: Полезно за Android
етикети: отваряне на уеб страници без интернет, отваряне на кеширани страници офлайн

Да кажем, че сте отворили уеб страница в мобилната версия на браузъра Chrome, за да проверите нещо важно и после сте я затворили. Може да се случи така, че при нов опит да я отворите, връзката ви с интернет да е изчезнала и това да се окаже невъзможно. За щастие, има изход от такава ситуация.

Google Chrome ни позволява да отваряме кеширани страници (страници, които вече сме отваряли) дори когато сме офлайн. Проблемът, обаче, е че тази функция не е активирана по подразбиране и ако искате да я използвате, трябва да я настроите ръчно. Инструкциите по-долу могат да се използват както в Chrome за Android, така и в уеб версията на браузъра.

1. В лентата за търсене изпишете chrome://flags и потърсете една от двете опции: Enable offline load stale button или Enable show saved copy button /Активиране на бутона „Показване на запазено копие“/. Опцията носи различно име в зависимост от това каква версия на Chrome ползвате – стабилна, бета или версия за програмисти.

Можете да пробвате и следните директни връзки:

chrome://flags/#show-saved-copy

chrome://flags/#enable-offline-load-stale-cache

2. След като активирате настройката, ще бъдете помолени да отворите Chrome повторно.

3. За да тествате дали всичко е наред, задайте самолетен режим (за да загубите достъп до интернет) и посетете повторно уеб страницата, която заредихте в началото. Би трябвало да видите бутон, които ще ви позволи да заредите кешираната й версия.

Запазено копие на уеб страница в Chrome


Смартфони

Таблети