Смартфонът ви може да работи и като мобилна мишка. Как?


15.09.2015 | прочетено: 4363 | категория: Приложения за Android
етикети: дистанционно управление на компютъра, използване на смартфона като мишка, приложения за смартфон

Смартфоните и таблетите имат многобройни приложения, включително да изпълняват ролята на устройства за дистанционно управление. В този материал ще ви представим пет приложения, с помощта на които можете да превърнете мобилната си джаджа в уред за лесно управление на компютъра от разстояние било то за смяна на слайдовете в една презентация или за избор на различни опции по време на гледане на филм. На практика, ако не разполагате с безжична мишка, следващите пет услуги ще превърнат телефона или таблета ви в такава.

  1. Remote Mouse

Това приложение превръща мобилното ви устройство в мишка за десктоп компютър. Поддържа мултитъч управление, позволява настройване на звук или сменяне на слайдове с бутоните за усилване и намаляне на звука в телефона или таблета и поддържа дори специална опция за дистанционно управление на приложението Spotify. Работи в 3G или Wi-Fi мрежа.

  1. WiFi Mouse

WiFi Mouse превръща смартфона ни в безжична мишка, клавиатура или тракпад като се свързва с компютъра ни чрез Wi-Fi. С приплъзване на пръста по екрана на мобилното си устройство можем да движим курсора на мишката по екрана на компютъра ни, а с двойно почукване да имитираме натискането на дясното й копче. Налице е дори опция за диктуване на текст, която поддържа всички езици.

  1. Remote Control Collection

Това приложение се нарича „колекция“, защото включва няколко режима за дистанционно управление. Стандартната версия поддържа режим мишка, режим клавиатура и режим за разпознаване на реч. Професионалната версия добавя към тези три режима копиране на екрана на компютъра на този на мобилното устройство, управление на медиен плейър и управление на слайдшоу.

  1. Wireless Mouse Keyboard

И тази услуга позволява на мобилната ни джаджа да игра ролята на безжична мишка или клавиатура за компютъра ни. Поддържа всички най-често използвани функции като смаляване и уголемяване на прозорци, изключване/рестартиране на системата, копиране и поставяне на файлове и какво ли още не. Чистият му интерфейс го прави лесен и удобен за използване.

  1. PC Remote Control

С инсталиране на приложението в телефона и съответната му настолна версия на компютъра, можем да превърнем мобилното си устройство в мишка и клавиатура и да му позволим да управлява медийни плейъри, презентации и други. Приложението поддържа всички най-популярни шорткът комбинации, което прави използването му бързо и лесно.




Смартфони

Таблети