Какво трябва да знаем за новите функции в търсачката Google Photos


25.11.2015 | прочетено: 361 | категория: Приложения за Android
етикети: google photos, приложения за android

Преди няколко седмици популярната търсачка Google Photos се сдоби с няколко доста полезни функции. Една от тях е възможността да скрием даден човек от резултатите, които се появяват при търсене на изображения в категорията People (Хора).

За да направим това, трябва да отворим лентата за търсене в приложението Photos с натискане върху иконата, която прилича на лупа. След това, когато изберем категорията „Хора”, трябва да натиснем върху More (Повече), за да изобразим всички хора. Накрая остава само да натиснем и задържим върху лицата на хората, които не желаем повече да виждаме в резултатите от търсенето си, като едновременно с това натиснем бутона Hide (Скрий) в горния десен ъгъл.

Не се притеснявайте ако случайно сте скрили човек, който всъщност искате да виждате. Можете много лесно да направите така, че отново да излиза в резултатите. Трябва просто да натиснете върху плаващото меню и от там да изберете опцията Hide & show people. Натиснете върху дадено лице и накрая изберете Done (Готово).

Приложението Google Photos се сдоби и с функция, благодарение на която можем да увеличаваме или намаляваме размера на изображенията, които са излезли като резултати от търсене. Освен това, функцията за групиране на лица, при която подобни лица се показват заедно в резултатите, вече е достъпна за повече потребители. Тази опция бе предоставена на потребителите от Латинска Америка, Канада, Карибите, Австралия и Нова Зеландия. Скоро ще я получат и в части от Азия, Близкия изток и Африка.




Смартфони

Таблети