Най-важните инструменти за настройване на Android


04.03.2015 | прочетено: 1625 | категория: Приложения за Android
етикети: интересни приложения, джаджи, android

Оптималното боравене с всяка операционна система, в това число и с Android, се основава най-вече на доброто познаване на всичките й функции и инструменти. Разбира се, можем спокойно да използваме смартфоните и таблетите си само за забавление, без изобщо да се впускаме в каквито и да е сложни настройки. Така, обаче, просто ще се лишим  от пълния потенциал на най-усъвършенстваната и популярна мобилна платформа.

Днес ще ви представим дванайсет изключително полезни инструмента, които могат да бъдат позиционирани директно на главния екран. По същество тези инструменти са джаджи, които ви позволяват бързо и лесно да настройвате производителността на най-важните за вас елементи на операционната система. Като бонус ще ви представим още четири допълнителни джаджи, които ще ви гарантират дори по-пълен контрол върху най-важните инструменти в Android.

12-те най-полезни джаджи за настройване на Android

  1. Avast! Free Mobile Security

Задължителна джаджа за всеки, който ползва интернет на своя смартфон или таблет (а това означава почти 100% от потребителите на такива устройства). Джаджата ви позволява бързо сканиране на мобилното устройство с цел търсене и ликвидиране на заплахи за сигурността. Достатъчно е натискането само на един бутон на главния екран!

  1. Powerful Control

Тази многофункционална джаджа ни позволява да настройваме от едно място някои от най-важните функции в нашето мобилно устройство: връзката с Wi-Fi или Bluetooth, завъртането и яркостта на екрана и още много други. Няма нужда дори да влизате в основното приложение Settings.

  1. Battery Solo Widget

Тази полезна джаджа ни дава възможността да проверим колко батерия ни остава само с бърз поглед към екрана. Натиснете я и ще видите допълнителна информация като температурата, напрежението и статуса на батерията.

  1. Audio Manager

С тази джаджа можем изключително бързо и лесно да променяме височината на звука на звънене или на алармите за събуждане и напомняне.

  1. Hotspot Widget

Тази услуга е идеално решение за хората, които често използват Wi-Fi, както вкъщи, така и на работното място. Джаджата ни позволява директно да активираме или деактивираме връзката с Wi-Fi, без да влизаме в предназначеното за това меню в Android.

  1. Car Widget

Изключително полезна джаджа за водачи на автомобили, която позволява бърз достъп до найстройки, от които имаме нужда по време на шофиране като активиране на навигация, меню с контакти, карти, музика и т.н.

  1. SwitchPro Widget

За разлика от останалите джаджи, тази е платена, но пък ви позволява бърз достъп до най-различни настройки от едно единствено място на екрана. Настройките включват активиране на Wi-Fi, Bluetooth и дори на режим Airplane (за използване по време на полет).

  1. GO Power Master

Алтернатива на Battery Solo Widget, тази добре изглеждаща джаджа ни позволява бързо и лесно да управляваме работата на батерията си. Освен че ни показва нивото на оставащия заряд, джаджата ни позволява да оптимизираме устройството си, така че да използваме този заряд колкото се може по-дълго време.

  1. Slider Widget

Както името само показва, тази джаджа използва плъзгачи за бърз и интуитивен контрол на елементи като яркостта на екрана, активирането или деактивирането на Wi-Fi връзката и други. Самите плъзгачи могат да се управляват не само с приплъзване, но и с хардуерните бутони в нашето устройство.

  1. Screen Filter

Тази малка джаджа има една единствена функция, но тъкмо това я прави максимално ефективна. Просто я натиснете и екранът на телефона или таблета ви веднага ще се затъмни. Бързо и полезно.

  1. Power Toggles

Тази изключително многофункционална джаджа разполага с повече от 40 функции за най-разнообразни неща, като например създаване на свое собствено приложение или системни шорткътове.

  1. DashClock Widget

Тази джаджа е идеален избор за бизнес потребителите и има много разширения. Дава ни мигновен достъп до събития, които сме отбелязали в календара, до пропуснати повиквания или непрочетена поща. Оттам, също така, можем бързо и лесно да проверим прогнозата за времето.

По-усъвършенствани джаджи за управление на инструментите

  1. Extended Controls

Както повечето джаджи тук, така и тази е платена, но пък наистина дава достъп до невъобразимо голямо количество от опции за най-различни неща: GPS, SD скенер, активиране на режим-вибрация и каквото още се сетите.

  1. 3G Watchdog

Перфектно решение за хората, които имат нужда от по-голям контрол върху данните, които използват. Тази джаджа ни позволява бързо да проверим колко данни сме използвали от месечния си пакет или, ако се налага, да ги изключим с цел предотвратяване на твърде високи сметки.

  1. Onavo Count

Тази джаджа изпълнява почти същата функция като 3G Watchdog с тази разлика, че ни позволява и да виждаме как данните ни се изчерпват в реално време. Така директно от екрана на мобилното устройство можем да видим как действията ни оказват ефект върху данните, с които разполагаме.

  1. System Info Widget

Тази джаджа не може да се нарече „вълнуваща” с външния си вид. Напротив, тя е с доста „техническа естетика”, но тъкмо затова е толкова полезна. Услугата ни дава информация за до 50 параметъра, сред които статуса на Wi-Fi връзката, силата на сигнала и още много други.




Смартфони

Таблети