Пет впечатляващи социални приложения за вашия смартфон и таблет


11.02.2015 | прочетено: 1788 | категория: Приложения за Android
етикети: интересни приложения, android

Всички сме чували за Facebook и Google Plus и вероятно повечето от нас дори ползват двете социални мрежи всекидневно. Преимуществата им са безспорни: позволяват ни да общуваме с приятелите си непрекъснато, да търсим информация и дори да предлагаме услуги или стоки за продаване (във Facebook, по-конкретно). Светът на социалните мрежи, обаче, не се изчерпва с тези две големи имена!

Напротив, съществуват много други по-малко известни социални мрежи с неподозирани възможности. Днес ще ви представим пет такива, всяка от които разполага с мобилно приложение съвместимо с вашия смартфон или таблет с Android. С тези приложения ще можете да използвате оптимално възможностите на своето мобилно устройство за още по-качествено общуване с хората, които имат значение за вас.

  1. Tablet Talk

Tablet Talk е перфектно приложение за вашия таблет, което го дарява с пълна поддръжка на комуникационни технологии, които по-скоро свързваме с телефона като изпращане на съобщения и дори водене на телефонни разговори и то без изобщо да трябва да вадим смартфона от джоба си! Най-хубавото е, че приятелите и роднините ви ще могат да ви търсят на таблета на същия номер, който ползвате и в смартфона си. Но най-хубавото е, че Tablet Talk не работи с интернет, а следователно и не прави месечната ви сметка твърде висока, не съхранява данните ви и не изтощава живота на батерията.

  1. Vine

Може и да сте чували за социалната мрежа Vine, но пробвали ли сте я? Приложението ви позволява да запечатвате и споделяте видеоклипове от по-няколко секунди, които могат да ви послужат като едно ново поколение движещи се картички. Представете си, например, че сте пред Айфеловата кула и искате да изкрещите: „Мамо, аз съм в Париж!” Е, Vine ви позволява да го направите (и след това, разбира се, да споделите краткото видео с майка си!). Приложението е безплатно и позволява качване на неограничен брой видеоклипове.

  1. WhatsApp Messenger

Предвид колко популярно е това приложение, вероятно вече сте го инсталирали в смартфона или таблета си, но ако не сте, какво чакате? Няма нужда пращането на съобщения да се отразява на месечната ви сметка. Просто намерете Wi-Fi мрежа или използвайте наличните си интернет данни, за които така или иначе сте платили, да изпращате съобщения до своите приятели под формата на текст, снимка, аудио бележка или кратко видео. Единственото условие е и приятелите ви да са го изтеглили на своя смартфон или таблет, но това не е толкова трудно, а и през първата година WhatsApp е напълно безплатен за ползване!

  1. PinHog for Pinterest

Перфектно приложение за потребителите на Pinterest! PinHog ни позволява да разглеждаме съдържанието на социалната мрежа дори без да сме свързани с интернет и без това да се отразява по какъвто и да е начин на месечната ни сметка! Приложението ни позволява неща като създаване на анимиран или статичен тапет от изображение взето от Pinterest, разглеждане на изображения офлайн, търсене на подобни изображения в Google Goggles, споделяне, сканиране на QR и баркодове и какво ли още не и всичко това – напълно безплатно!

  1. Tweetings for Twitter

Едно приложение за потребителите на Twitter, което напълно заслужава и без това съвсем достъпната си цена. Услугата ни позволява да използваме Twitter по един нов, много по-визуално привлекателен начин от този, който предлага стандартното приложение. Налице са красиви теми, включително такива използващи новия „материален дизайн” на Android, поддръжка на многобройни изображения, публикуване на анимирани GIF изображения, поддръжка на платформата Android Wear и какво ли още не!




Смартфони

Таблети