Revo You поддържа навигация без интернет


13.04.2016 | прочетено: 960 | категория: Приложения за Android
етикети: навигация за андроид без интернет, безплатна навигация за андроид, навигация без интернет, навигация за телефон, навигация за андроид

От няколко дни в продажба е осемядреният 64-битов 4G смартфон Revo You. Той предизвика голям интерес сред потребителите, а и въпросите не закъсняха. Един от най-често задаваните въпроси е поддържа ли навигация без интернет. Отговорът е да. Revo You, както и всяко друго Андроид устройство поддържа офлайн навигация. Принципът е прост - вие инсталирате картата в паметта, а Revo You приема координатите от сателита и позиционира картата на тях.

Едно от най-добрите приложения за навигация е Maps.me. Причината за неговата популярност е в големия брой безплатни карти, които можете да инсталирате на смартфона си. Maps.me разполага с детайлни карти на 345 държави от цял свят, включително и на малки острови. Ще имате нужда от достъп до интернет само първоначално, за да изтеглите приложението от Google Play и да инсталирате необходимите ви карти. Вече инсталирани, можете да ги ползвате навсякъде и по всяко време без това да се отразява на месечната ви сметка за мобилен интернет.

Освен пътната мрежа, картите отразяват и голям брой архитектурни, търговски и туристически обекти, а данните се актуализират ежедневно. От вас единствено се изисква да изберете крайната си дестинация и да се наслаждавате на пътуването.


Инсталиране на Maps.me и сваляне на карти за офлайн навигация

1. Инсталирайте на вашия смартфон Revo You приложението Maps.me

2. Веднага след като приключи инсталацията, автоматично ще ви бъде предложена карта, която да свалите на база района, в който се намирате в момента. Ако желаете освен нея да свалите и друга карта, можете да го направите по два начина:

- Намерете населеното място, за което желаете да свалите карта, при увеличаване на мащаба автоматично ще ви се покаже прозорче с картата, която да свалите и нейния размер (картите са около 40-50MB всяка, но това не трябва да ви притеснява, Revo You има 16 GB сторидж)

Scr7-nav


- Отворете менюто, намиращо се в долния десен ъгъл на приложението и изберете опцията "Download Maps".


Scr5-nav


Вече инсталираните карти ще ви се покажат най-отгоре на списъка, а всички останали са подредени по азбучен ред. Можете да намерите желаната дестинация и посредством търсачката. Ще забележите, че някои държави имат по няколко карти, като например територията на България е разделена в две карти, затова, ако желаете да имате подробна карта за цялата държава, ви препоръчваме да инсталирате всички карти, които се отнасят за нея.


Scr4-nav




Как да работите с навигацията, когато нямате интернет


1. Включете GPS от Настройки > Местоположение, изберете режим Висока точност.


Scr2-nav


Scr1-nav


2. Стартирайте приложението Maps.me.

3. Задайте начална и крайна точка на вашето пътуване (двете позиции могат да се разменят с влачене). Приложението автоматично изчислява разстоянието между тях и времето, което е необходимо, за да се достигне крайната дестинация. Натиснете бутон "START"


Scr3-nav




Смартфони

Таблети