Превърнете смартфона си в дистанционно за телевизора с Remote Control for TV


28.01.2015 | прочетено: 33702 | категория: Приложения за Android
етикети: безплатно, android

Интелигентните телевизори постепенно навлизат в живота ни. Управлението на ТВ приемника ни, следователно, започва драстично да се променя. Докато преди просто включвахме телевизора от копчето на дистанционното и използвахме единствено бутоните с цифри и тези за увеличаване или намаляване на звука, днес си имаме работа със сложен потребителски интерфейс, който изисква повече навигация.

Независимо дали става въпрос за намиране на точния канал или активиране на функции като търсене в интернет или започване на видео игра, смарт телевизорът ни налага постоянно боравене с дистанционното, без което просто не можем да се насладим на всичките му функции. Смарт телевизорите, разбира се, разполагат с достатъчно функционални и практични устройства за дистанционно управление, но знаете ли, че можете да ги управлявате и директно от смартфона или таблета си?

На пазара се предлагат много приложения позволяващи това, но повечето са платени. Remote Control for TV, обаче, не е. Достъпно в Google Play, приложението ни позволява да превърнем мобилното си устройство, независимо дали то е таблет или смартфон, в универсално дистанционно устройство за смарт телевизора ни. Услугата е съвместима с повечето популярни марки интелигентни телевизори включително LG, Sony, Samsung, Panasonic, Vizio и други.

За да използваме приложението и мобилното ни устройство, и телевизорът ни трябва да бъдат свързани в Wi-Fi мрежа. Това, обаче, е единственото условие. Веднъж свързани в една и съща мрежа, двете устройства ще започнат да си комуникират безпроблемно, като всички бутони за управление на ТВ интерфейса ще се намират на екрана на мобилното устройство. За да осъществите тази комбинация, трябва да проверите какъв е IP адресът на телевизора ви и да го въведете в настройките на приложението.

Наистина е невероятно как можем да превърнем мобилното си устройство в дистанционно за телевизора с помощта само на софтуер. Имайте предвид, обаче, че приложението не работи с абсолютно всички модели телевизори. Добрата новина е, че, както вече споделихме, Remote Control for TV е безплатно, така че нищо не ни пречи да го изтеглим и инсталираме в мобилната си джаджа, за да проверим дали ще може да работи с нашия.




Смартфони

Таблети