Топ 5 безплатни видео плейъри за смартфон и таблет


22.01.2015 | прочетено: 3825 | категория: Приложения за Android
етикети: безплатно, мобилни приложения, смартфони, таблети, android

Екраните на телефоните и таблетите стават по-големи, а предлаганото на пазара медийно съдържание придобива все по-високо и по-високо качество. Това означава, че можем навсякъде и по всяко време да се наслаждаваме на видео с висока резолюция, използвайки единствено мобилното устройство в джоба или чантата ни (и, разбира се, чифт слушалки, за да не пречим на останалите).

Операционната система Android си има свой собствен вграден плейър за видео, но това съвсем не означава, че сте ограничени само с него. Напротив, в Google Play могат да се намерят десетки безплатни приложения пълни с полезни функции, които могат да направят видео изживяването през вашия смартфон или таблет още по-приятно и вълнуващо. Ето кои, според нас, са петте най-добри:

  1. MX Player

MX Player комбинира опростения си и лесен за навигация интерфейс с доста добри функции. Поддържа жестове с приплъзвания на пръстите, както и „ощипване” за увеличаване на изображението. Приложението се справя с почти всички видео формати, предлага настройване на субтитри, промяна на съотношението на страните и заключване на екрана. Всички тези изброени опции могат да се намерят на екрана, докато останалите са скрити в менюто за настройки.

  1. BSPlayer

Любимият ни РС видео плейър си има и версия за Android. Поддържащият многобройни формати и изчистен като дизайн плейър позволява смяна на облика на интерфейса, така че да пасне най-добре на настроението или предпочитанията ни. BSPlayer зарежда както файлове със субтитри, така и видео с вградени субтитри и може автоматично да намери субтитрите на някой филм онлайн. Разполага и с удобен „изскачащ” визуализатор, който ни позволява да гледаме видео в лента разположена над останалите ни приложения.

  1. MoboPlayer

Този плейър използва софтуерно декодиране, за да се справи дори с онези медийни формати, които смартфонът или таблетът ви просто отказват да прочетат. Поддържа визуализиране на няколко файла със субтитри едновременно на един и същи екран, стриймване на медия и режим за управление на библиотеката. Подобно на BSPlayer, позволява гледане на видео по време на работа с други приложения.

  1. VLC Beta

Друг познат от компютрите плейър – VLC – също разполага с мобилна версия, макар и все още в бета. Подобно на своя РС брат, VLC за Android прочита почти всеки файл, независимо от формата му, поддържа субтитри и позволява промяна на съотношението на страните на екрана. Разбира се, като във всяка друга бета версия, така и тук можете от време на време да се натъкнете на бъгове, но, въпреки това, си струва да се опита.

  1. RockPlayer 2

Един плейър, който наистина е оптимизиран за работа върху мобилно устройство с тъчскрийн. Почти всяка една функция може да се избере със специфичен жест, което прави използването му изключително интуитивно и приятно. Приложението ни позволява дори да променим лентата с бутоните за управление, за да я направим колкото се може по-удобна за нас и, разбира се, поддържа всички популярни не само видео, но и аудио формати.




Смартфони

Таблети