EvoMail - интуитивна и атрактивна алтернатива на мобилния имейл


09.03.2015 | прочетено: 398 | категория: Приложения за Android
етикети: интересни приложения, android

Обичате ли да проверявате имейла си? Отговорът ви вероятно ще е „не”, особено ако получавате предимно съобщения за още повече работа или, още по-лошо, за продукти и услуги, които изобщо не са ви нужни (така наречения „спам”). Причината да не прекарваме много време в приложенията за имейл, обаче, се крие и в тяхната собствена същност: те, най-общо казано, не са особено атрактивни.

ЕvoMail е услуга, която се опитва да промени това наше схващане. Според създателите на мобилното приложение за таблети и смартфони с Android, намаляването на популярността на имейла се дължи не на самия него като тип услуга, а на факта, че просто е изостанал в развитието си спрямо друг тип уеб услуги като социалните мрежи, например.

Ето защо, вместо да добавят в EvoMail нечувани и невиждани функции и опции, създателите й (компания със същото име) са решили да си фокусират главно върху интуитивното управление и визуалното изживяване – двата фактора, които определят дали ни е приятно да ползваме някое приложение или не.

Хубавото на EvoMail е, че обединява входящите пощи на няколко имейл клиента, сред които Google и Yahoo. Това означава, че ако имате акаунти в тези клиенти (както и във всички останали съвместими с EvoMail), можете лесно да проверявате цялата си поща на едно и също място. Нещо повече, където е възможно, EvoMail се старае да показва и аватар на човека изпратил ви съобщение. Това добавя повече визуална информация към интерфейса и прави услугата по-приятна за използване.

Интуитивното управление, което споменахме малко по-горе, пък се изразява в поддръжка на многобройни жестове като почукване в горния ляв ъгъл (за да видим списък с папки), плъзгане отдясно наляво (за архивиране на имейл) или отляво надясно (за изтриване на имейл). Когато боравим със същите жестове в съобщение, те вече имат друга функция – да активират различни опции за отговор.

Разбира се, не всичко са „жестове и картинки”. EvoMail разполага и с полезни функции като отлагане на четене на съобщения, при което новия имейл изчезва от входящата кутия, за да се върнем към него по-късно, когато имаме време. Логично, както почти всеки имейл клиент, така и EvoMail позволява добавяне на снимка за аватар както и на подпис, който да излиза след всяко пратено от нас съобщение.

Хората, които обичат да прекарват уикенда без никакви мисли за работа, пък, ще оценят функцията Snooze, която ни позволява известно време да не получаваме нови писма във входящата кутия (например в събота и неделя). Така можем да си доставим спокойна почивка и да обърнем внимание на близките и роднините си. Налице е, разбира се, и функция, която да ни известява за всеки получен имейл с известие изскачащо на екрана на смартфона и таблета ни. С нея можем да сме спокойни, че няма да изпуснем никаква важна информация дошла до нас по електронната поща.

Елемент очевидно „взет назаем” от социалните мрежи е визуализирането на историята на съобщенията, което EvoMail предлага. Тази история показва всичките имейли, които сме разменили със събеседника си по начин, който напомня четенето на съобщения във Facebook или на SMS-и в мобилно приложение.

Не можем да избягаме от досадни имейли, но поне можем да се опитаме да направим боравенето с електронната поща много по-приятно и лесно. EvoMail ни дава възможност да го направим напълно безплатно във всички таблети и смартфони поддържащи най-малко версия 4.0 на Android.




Смартфони

Таблети