Как да изключим известията от уебсайтове в Chrome


10.03.2016 | прочетено: 11617 | категория: Приложения за Android
етикети: chrome

Получавате ли прекалено много известия от уебсайтовете, които сте отваряли в мобилната версия на Chrome? Тогава ето какво вероятно се е случило: някой уебсайт (например Facebook) ви е изпратил изскачащо съобщение в Chrome, с което ви е помолил да му позволите да ви изпраща известия за всичко ново, което се случи в него. Вие не сте обърнали особено внимание и без да искате сте натиснали върху изскачащото съобщение, с което сте дали и своето съгласие.

Резултатът от това са непрекъснати известия в мобилния ви телефон или таблет, които ви уведомяват за повече неща, отколкото действително имате нужда. Не се притеснявайте ако току що сте разбрали, че по невнимание сте се съгласили с това. Има лесен начин да изключим тези известия и целта на този наш материал е именно да ви го разкрием.

На първо място, отворете Chrome на своето устройство с Android, въведете домейна на уебсайта, от който не желаете да получавате известия, изберете менюто с настройки (Settings), след което натиснете върху Настройки на сайта > Известия (Site settings > Notifications).

Screenshot_website-notifications-1

Screenshot_website-notifications-2

Screenshot_website-notifications-3

Chrome ще ви даде две възможности за действие: можете да изчистите и възстановите всички данни и бисквитки свързани със сайта (което ще ви отпише от него и ще спре всички известия) или да деактивирате единствено самите известия (като натиснете върху плъзгача.

Screenshot_website-notifications-4

Screenshot_website-notifications-5

Повторете процедурата с всички уебсайтове, за да сте сигурни, че известията, които получавате наистина са ви от полза и не ви разсейват излишно или пречат на работата ви.




Смартфони

Таблети