Как да намираме информация за полети със смартфон


23.12.2014 | прочетено: 995 | категория: Приложения за Android
етикети: приложения за android

Приложението Flight Radar Pro ни позволява да следим маршрута на даден полет и да намираме летища по цял свят.

Искате да знаете всичко за полета, който ви предстои? Чакате развълнувано ваш приятел или роднина, който ще се завърне от далечна страна и искате да знаете къде се намира по всяко едно време? Тогава оборудвайте Revo смартфона си с едно доста полезно приложение: Flight Radar Pro.

Услугата ни позволява да следим конкретен полет, бил той нашия собствен или на някой познат. Нещо повече, насочвайки камерата на смартфона си към небето над нас, посредством технологията за допълнена реалност, ще видим как цялото това небе ще се изпълни с дигитална информация за прелитащи наблизо или далеч (в зависимост от периметъра, който сме избрали) самолети.

За да ви помогне в търсенето на определен полет, Flight Radar Pro предлага редица филтри като тип самолет, височина, авиокомпания и дори скоростта, с която се движи самолетът. Възможностите на приложението могат да бъдат разширени и с допълнителното закупуване на добавки, които включват 3D модели на самолети, „живи” табла с пристигащите самолети на любимите ви летища и други.

Ето и шестте най-полезни функции на Flight Radar Pro:

  1. Търсене: Натиснете иконата-лупа в горната дясна част на екрана в приложението. Изберете една от следните опции: Search (основно търсене), Airline Search (търсене на авиокомпания), Airport Search (търсене на летище) и Nearby Flights (полети близо до вас).
  2. Избиране на район: Приплъзнете пръст отляво надясно по екрана и изберете първата опция – Jump to area. След това изберете един от районите: Европа, Северна Америка, Южна Америка, Азия и Океания. Използвайте символа „+” ако искате да изберете повече от един район.
  3. Избиране на филтри: Приплъзнете пръст отляво надясно по екрана и натиснете Filters. След това изберете един от следващите филтри, за да направите търсенето си по-специфично: Callsign (повиквателен знак), Aircraft (самолет), Altitude (височина), Speed (скорост) и Airline (авиокомпания).
  4. Разглеждане на карта: Основният екран на Flight Radar Pro представлява интерактивна карта. Можете да се движите по нея влачейки по екрана един единствен пръст. За да увеличите или намалите мащаба, съответно, разделете палеца и показалеца, докато са на екрана или го „ощипете”.
  5. Настройване на аларми: Приплъзнете пръст отляво и изберете Alerts. Там можете да настроите приложението така че да ви уведомява за определени неща, например за спешни сигнали. Уведомлението може да е под формата на мелодия или само на вибрация.
  6. Режим на допълнена реалност: Приплъзнете пръст отляво и натиснете Augmented Reality. Завъртете телефона хоризонтално (в режим “пейзаж”). Слайдерът от дясната страна филтрира полетите според някакъв периметър. След това просто насочете камерата на телефона си към небето и гледайте!

Как да следим полета от началната до крайната дестинация?

Малко познаване на интерфейса на приложението ни стига, за да следим успешно маршрута на всеки един полет. Ето на какво трябва да обърнете най-голямо внимание:

  1. Произход и дестинация: в дясната част на синьото поле под картата са началната и крайната дестинация на полета. След името на града в скоби е вписана и абревиатурата на летището.
  2. Авиокомпания: под частта с произхода и дестинацията на полета, отново вдясно, се намира и пълното име на компанията обслужваща полета.
  3. Лента на прогреса: точно между двете гореспоменати полета има тънка лента, която показва прогреса на полета. В дясната част е изписано и времето изминало от излитането, а в лявата – времето, оставащо до кацането.
  4. Полет и модел самолет: в лявата част на синьото поле под картата са вписани номера на полета, заедно със снимка или 3D модел на самолета, който го осъществява.

Забележка: Flight Radar Pro струва около пет лева, но някои от функциите замислени за него трябва да се купят допълнително. За да видите тези функции, приплъзнете пръст отляво на дясно в основното меню и натиснете In-app purchases. Ще ви излязат общо три: Model Graphics, Arrival Board и Custom Alerts.




Смартфони

Таблети