Най-добрите RPG игри за Android


21.03.2016 | прочетено: 2097 | категория: Приложения за Android
етикети: игри за деца, мобилни игри, игри за андроид

Ролевите игри (накратко RPG) винаги са били един от най-любимите жанрове на геймърите с това, че им позволяват сами да определят хода на играта. RPG жанрът лесно бе адаптиран и към мобилните платформи, в резултат на което можем да избираме между стотици заглавия, които да играем на своя смартфон или таблет.

Днес решихме да ви представим най-добрите, според сайта AndroidCentral, RPG игри за мобилната операционна система на Google. Може би вашата нова любима игра е сред тях!

  1. Еvoland

Evoland комбинира елементи от най-добрите класически ролеви игри като Zelda, Final Fantasy или Chrono Trigger. Не знаете коя класика да инсталирате на телефона си? Тогава изберете всички в една или, казано с други думи, Evoland.

Цена: 8,79лв.

  1. Lone Wolf

Играта е вдъхновена от фантастичния свят на писателя Джо Девър и е впечатляваща с това, че може да бъде точно такава, каквато си я направим. Ходът на играта зависи изцяло от това какъв ще направим героя си в началото и какви решения ще взимаме за него в последствие.

Цена: безплатна, пълната версия струва 28,14лв.

  1. Star Wars: Knights of the Old Republic

Ако обичате Star Wars, това е играта за вас. Изберете дали искате да сте джедай или сит и след това се отправете на истинско приключение. Впечатляващ е фактът, че тази игра следва напълно PC версията, която почитателите на Star Wars познават и обичат.

Цена: 20,89лв.

  1. Battleheart Legacy

Интересното в тази игра е оригиналният геймплей, създаден специално за мобилни устройства. Другото, което я прави добър избор, е фактът, че всеки герой може да се „учи” на нови способности от останалите и след това да избира коя способност да използва най-силно в следващата си битка.

Цена: 7,73лв.

  1. A Silent Wood

Игра подходяща за хора, които знаят добре английски и си падат по нестандартния геймплей. Тук цялата игра се основава на текст и няма никакви изображения – освен във въображението ни. Иначе мисията ни е да създадем едно село от нулата и след това да осигурим жителите му до състояние, в което те вече изпитват нужда да увеличават своя светоглед в търсене на истината.

Цена: 1.50лв.

  1. The Bard’s Tale

Наситена с приключения, но и със забавление игра, в която главният герой е бард натоварен с мисията да спаси света. Той, обаче, не приема всичко толкова сериозно и по-скоро се опитва да накара другите да се занимават с важните задачи, докато той си прекарва времето в компанията на жени и добра бира.

Цена: 2,84лв.

  1. Superbrothers Sword & Sworcery

Още една игра за любителите на нестандартните преживявания – в свят, в който всички говорим за 3D, Superbrothers Sword & Sworcery предлага потапяне в един пикселиран свят. Ако идеята ви харесва, няма да останете разочаровани.

Цена: 8,11лв.

  1. FINAL FANTASY VI

Има много версии на Final Fantasy за Android, но ако искате най-добрата, изберете FINAL FANTASY VI. Играта е и отличен избор за хората, които не познават Final Fantasy, но търсят игра, която да ги въвлече в действието моментално и да не ги пуска часове наред.

Цена: 35,20лв.

  1. Reaper

Динамична игра, която започва традиционно, но която, впоследствие, ни кара да бъдем все по-прецизни и внимателни в ходовете си. Целта: да станем по-бързи от враговете си.

Цена: безплатна




Смартфони

Таблети