Открийте следващата си книга с Goodreads


05.01.2015 | прочетено: 2866 | категория: Приложения за Android
етикети: мобилни приложения, смартфони, таблети, android

Обичате книгите и веднага щом завършите една започвате следваща? Не искате да си губите времето, четейки неподходящи и безинтересни заглавия? Тогава това, от което имате нужда е Goodreads. Популярната социална мрежа за любителите на книгите отдавна може да се изтегли и в таблет или смартфон под формата на мобилно приложение.

Инсталирайки Goodreads в своя Revo смартфон или таблет ще можете да правите ред вълнуващи неща като да търсите нови книги подобни на тези, които вече сте прочели и са ви харесали, да членувате в най-различни групи посветени на даден автор или жанр, да четете рецензии на книги и сами да пишете такива, както и просто да пазите списък със заглавията, които вече сте прочели.

Ако обичате книгите, не се замисляйте: Goodreads е най-доброто приложение, от което имате нужда.

Как да боравим с Goodreads

  1. Създаване на акаунт: Изтеглете приложението и го инсталирайте. Отворете го и натиснете опцията Sign Up, за да създадете нов акаунт. Не ви трябват кой знае какви подробности: след няколко минути ще е готов.
  2. Търсене на приятели: Опцията My Friends на предния екран ви позволява автоматично да намерите приятели от Facebook, които също като вас ползват Goodreads или просто потребители на Goodreads, които може би познавате.
  3. Определяне на интересите ни: Използвайте полето за търсене в горната част на екрана, за да намерите всички книги, които вече сте чели. При всяко намерено заглавие натиснете върху Add to My Books, за да го добавите към личната си библиотека.
  4. Четене на рецензии: Под всяка книга ще видите списък с рецензии оставени от други потребители. Ако видите някой, чиито рецензии особено ви харесват, лесно можете да го направите свой приятел като натиснете върху опцията Add as a friend.
  5. Търсене на нови книги: Можете да гледате какво четат другите и да черпите вдъхновение от тях. Просто влезте в акаунта на някой потребител и изберете опцията currently reading, за да видите какво чете в момента. Ако имате общи любими книги, то вероятността книгата, която този потребител чете в момента да ви се понрави е доста голяма.
  6. Получаване на препоръки от Goodreads: Няма нужда сами да търсите следващите си книги. Веднага щом дадете оценка на 20 заглавия, приложението само ще започне да ви препоръчва заглавия, използвайки като база книгите, които сте отбелязали като добри.

Най-важните елементи от интерфейса на Goodreads

  1. Поле за търсене: в горната част на екрана има лента – тя се използва за търсене на заглавия в базата данни, която съдържа милиони книги. Можете да изписвате имената както на книги, така и на автори.
  2. Личен профил: в основния екран има опция на име My Profile. Използвайте я, за да си направите добър профил. Въведете заглавията, които харесвате и ги допълнете с друга информация, която мислите, че ще е полезна на бъдещите ви приятели.
  3. Групи: Под My Profile се намира опцията My Groups. В Goodreads са създадени многобройни групи: присъединете се към някоя от тях, за да си общувате с хора с подобни интереси.

Полезен съвет: рецензията е едно от нещата, които могат да убедят или да разубедят някой да избере дадено заглавие. Когато пишете рецензия, опитайте се да бъдете максимално акуратни и избройте мотивите, които са ви накарали да оцените съответното заглавие ниско или високо.




Смартфони

Таблети