Прехвърляне на приложения и файлове от вътрешното хранилище към SD картата


09.06.2016 | прочетено: 63305 | категория: Полезно за Android
етикети: преместване на приложения в карта памет, преместване на приложения в SD картата, прехвърляне на приложения от вътрешната памет в картата, прехвърляне на приложения в SD картата

Достигнали ли сте лимита на вградената памет в мобилното ви устройство? Ако отговорът ви е „да”, то значи е крайно време да предприемете някакво действие, с цел да освободите малко място във вътрешната памет. Не се притеснявайте, няма нужда да триете нищо. Достатъчно е просто да прехвърлите някои приложения и файлове от вътрешното хранилище в SD картата.

За да направите това, разбира се, вашият телефон или таблет трябва да поддържа външна памет. В случай, че това условие е изпълнено, ви остава само да се уверите, че използвате операционната система Android Lollipop. След това, с изброените по-долу стъпки лесно можете да преместите файлове и приложения в SD картата, за да освободите място във вътрешното хранилище.

  1. Натиснете върху иконата Settings (Настройки), която се намира в долната част на заглавния екран на вашето Android устройство.

  2. scr-sd-6

  3. Приплъзнете пръст надолу по менюто, което ще ви се отвори, докато не достигнете подменюто Apps (Приложения). Щом го достигнете, натиснете го с пръст.

  4. scr-sd-5

  5. Ще видите списък, съдържащ всички ваши приложения. Изберете някое от тях, което бихте искали да преместите в SD картата.

  6. scr-sd-4

  7. На екрана ще се отвори нов прозорец, носещ името App info (Информация за приложението). Ако приложението може да бъде прехвърлено в SD картата (защото не всички могат!), то ще видите оцветен в сиво бутон с надпис Move to SD card (Прехвърли в SD картата). Натиснете го и изчакайте, докато приложението бъде преместено. В зависимост от размера му, това може да отнеме различно време, но обикновено процесът се осъществява за няколко секунди.

  8. scr-sd-3

  9. Ще разберете, че приложението е било успешно прехвърлено в SD картата от това, че бутонът с надпис Move to SD card вече носи надписа Move to internal storage (Прехвърли във вътрешното хранилище).

  10. scr-sd-2

  11. От екрана, на който сте, се върнете стъпка назад, за да влезете отново в списъка с приложения. Натиснете върху вторият таб в горната част на екрана, която се нарича SD card (SD карта) – отдолу ще видите списък, съдържащ всички приложения, които се съхраняват не във вътрешното хранилище, а във външната памет.

  12. scr-sd-1



Смартфони

Таблети