Първите модерни олимпийски игри - възраждане на олимпийската идея


06.04.2016 | прочетено: 742 | категория: Приложения за Android
етикети: мобилни игри, игри мултиплейър, безплатни игри за андроид

Днес се отбелязват 120 години от провеждането на първите модерни олимпийски игри. Идеята за тяхното възраждане е на Пиер Дьо Кубертен. Игрите събират на едно място 241 атлета от 14 националности, състезаващи се в 43 спортни дисциплини.

Първите модерни олимпийски игри се провеждат в Атина на стадиона Panathenaic. Появяват се предложения столицата на Гърция да бъде определена като постоянен домакин на игрите, но Международният олимпийски комитет (МОК) взема решение те да се провеждат в различни точки на света.

В началото право на участие в модерните олимпийските игри получават само спортисти, които не се занимават и не са се занимавали професионално със спорт. При проведените през 1900 г. в Париж игри участват за първи път жени, а четири години по-късно в Сеинт Луис вземат участие и цветнокожи състезатели.

Android приложения, с които можете да се превърнете в участници в олимпийските игри

Athletics2: Summer Sports Free

Играта обещава реалистично 3D изживяване в автентична олимпийската атмосфера. Предизвикайте вашите приятели и се състезавайте в 30 спортни дисциплини. За подсилване на реалистичното усещане, авторите са включили музикални ефекти, включително и шум от публиката. Athletics Summer Sports е предначначена, както за начинаещи, така и за напреднали играчи, единственото изискване е да имате бързи рефлекси и стратегическо мислене, за да победите своите опоненти и спечелите медал. Приложението предлага едновременна игра на двама участника на един екран.

Summer Games 3D Lite

Още едно приложение, чиято насоченост е към участване в дисциплините от летните олимпийски игри. Summer Games 3D Lite ви дава възможност да изпробвате уменията си в различни спортни дисциплини, сред които 100 и 400 метра бягане и хвърляне на копие.

Athletics - World Challenge

Класическата Track and Field олимпийска игра е актуална отново, предоставяща интересна пиксел арт графика и по-добър контрол. Авторите са предоставили възможност на участниците да се предизвикват в рамките на своята държава или глобално. А победителите получават виртуални диаманти, с които могат да обновят своя спортист.

Super Ski Jump - Winter Rush

Ако все пак предпочитате зимните спортове, Super Ski Jump - Winter Rush ще ви предостави възможност да почувствате атмосферата на състезание по ски. Впечатляващите 3D графики и звукови ефекти пресъздават реална симулация за каране по ски писта. Играта предоставя възможност за избор на различни нива на трудност и опции за контрол.




Смартфони

Таблети