Споделяне на интернет от Андроид телефон


17.08.2015 | прочетено: 40400 | категория: Полезно за Android
етикети: wi-fi, hotspot, споделяне на интернет връзка от телефона, тетъринг

Хубавото на мобилния интернет, освен че можем да го ползваме навсякъде, където има покритие, е, че може да се споделя. Това означава, например, че можем да използваме интернета на своя смартфон, за да сърфираме в Мрежата през друго устройство, например лаптоп или компютър. Това става чрез създаване на мобилен хотспот. В настоящия материал ще разберете как да го направите сами.

Самият термин "Хотспот" изобразява точка на достъп, откъдето може да се свържете към Интернет посредством безжичната технология Wi-Fi". Преди да решите да споделите мобилния си интернет, запознайте се обстойно с тарифния си план, предоставен от мобилния ви оператор, за да избегнете допълнителни такси от надвишаване зададеният в месечния ви план трафик на данни.

Създаване на хотспот директно в Android

 Eто как да създадем хотспот в няколко лесни стъпки:

  1. Влезте в основното меню Settings (Настройки).
  2. Натиснете бутона More в долната част на раздела Wireless & networks, точно под Data usage.

    wifi1
  3. Отворете Tethering and portable hotspot и натиснете върху опцията Set up Wi-Fi hotspot.

    wifi2        wifi3        wifi4


  4. Въведете име на мрежата, което да е просто и лесно за изписване. Изберете и тип сигурност (Security). Препоръчваме ви WPA2 AES или PSK, макар че можете да изберете и None. В последния случай създадената от вас връзка ще бъде достъпна за всички. Остава да въведете и парола и почти сте приключили.

    wifi5
  5. Активирайте хотспота директно от това меню или от менюто Quick Settings в Lollipop.
  6. Открийте новосъздадения хотспот от вашия лаптоп или компютър и въведете паролата. Приятно сърфиране!
Веднъж направени тези настройки се запазват както в смартфона, така и в лаптопа/компютъра, улеснявайки последващото споделяне на интернет от мобилното устройство. Единствено трябва да натиснете една икона.


Смартфони

Таблети