10 неща, които трябва да знаем за ъпдейтването на приложения


10.02.2015 | прочетено: 3254 | категория: Полезно за Android
етикети: интересни приложения, android

Ние всички ползваме десетки приложения в своя Android телефон или таблет, независимо дали  с цел вършене на работа или забавления. Хубавото на мобилните приложения е, че те са „творби в прогрес”, тоест бъговете в тях постоянно се премахват, работата им се подобрява, а функциите им се увеличават.

Разбира се, за да сме сигурни, че всички промени направени от създателя на приложението ще достигнат до нас, трябва първо да се уверим, че действително ползваме последната му версия. Понякога приложенията се ъпдейтват сами, но друг път и ние трябва да положим известни усилия. В този материал сме извадили десетте най-важни неща за ъпдейтването на приложения, които всеки потребител на Android би било добре да знае. Ето и кои са те:

  1. Търсене на ъпдейти

Влезте в магазина Google Play през смартфона или таблета си и изберете категорията My apps. Там ще видите преглед на всички ваши приложения, които в момента изискват ъпдейт, както и на тези, които вече са напълно обновени и готови за ползване.

  1. Автоматично ъпдейтване на приложения

За да не се занимавате с ръчно ъпдейтване, можете да настроите приложенията си така, че да се обновяват автоматично. Влезте в менюто с настройки на Play Store и активирайте тази опция. Уверете се, обаче, че сте избрали опцията за ъпдейтване само в Wi-Fi мрежа, иначе постоянното ъпдейтване ще се отрази доста тежко върху месечната ви сметка.

  1. Теглене на допълнителни файлове

При ъпдейтите на някои приложения се налага тегленето на по-големи допълнителни файлове. Добър пример е играта FIFA 14, при която допълнителният файл, който трябва да изтеглим, е с големина от 1GB.

  1. Превключване между различни акаунти

Различните ви Google акаунти ще съдържат различни приложения за обновяване. След като сте заредили категорията My apps в Play Store изберете категорията All под основната лента с инструменти. Там ще можете да превключвате между всички свои акаунти.

  1. Изчистване на кеш

Ако се натъкнете на проблем при ъпдейтването на някое приложение, изчистете кеша на това приложение от менюто Settings в телефона или таблета. Това бързо решение би трябвало да помогне, когато се опитате да изтеглите приложение наново.

  1. Проверяване на промени

Преди да обновите устройството си, можете да видите какво точно е променено в новата версия на приложението. Тази информация е вписана в категорията What’s New в описанието на приложението в Play Store. Там можете да прочетете кои бъгове са премахнати и какви нови функции са добавени.

  1. Визуални промени

Другият вариант е да проверите предварително дали новата версия на приложението носи някакви визуални промени. Достатъчно е само да отворите същото това описание на приложението в Play Store, което споменахме в точка 6, и да погледнете скрийншот изображенията в горната му част. По тях ще можете да се ориентирате дали ъпдейтът ще направи приложението да изглежда по различен начин. Разбира се, имайте предвид, че не всички издатели на приложения качват скрийншотове на новите версии.

  1. Проверка на правомощията

При ъпдейтване на приложение ще видите и обновен списък с правомощията на приложението, който си струва да разгледате. Ако има нещо ново, което не ви харесва, не ъпдейтвайте приложението и продължете да използвате по-старата му версия.

  1. Индивидуално ъпдейтване на приложение

Ако не искате да ъпдейтвате всички приложения, които имат нужда от това, наведнъж, просто от списъка My Apps изберете само това, което искате да обновите и изтеглете последната му версия от индивидуалната му страница в Play Store. Добре е от време на време да правите точно така, за да не натоварвате твърде много своето Android устройство.

  1. Синхронизиране на данните на приложението

Ако искате винаги да разполагате с най-новите функции и промени, то тогава уверете се, че и данните от приложенията, които ползвате, се синхронизират. Отворете приложението Settings, изберете Accounts и от там натиснете върху този свой Google акаунт, от който сте инсталирали конкретно приложение и след това вижте дали сте отметнали срещу опцията Sync App Data. Ако не сте, то направете го. Така ще бъдете сигурни, че данните ви са синхронизирани.




Смартфони

Таблети