Как да изберем най-подходящия коледен подарък


19.12.2014 | прочетено: 675 | категория: Новини
етикети: подарък за Коледа

6 стъпки, чието изпълнение ще украси с усмивка лицата на любимите ви хора в коледната вечер.

Коледните и новогодишни празници наближават с пълна сила, което означава, че в уикенда преди Бъдни вечер магазините ще бъдат пълни с хора, търсещи подаръци в последния момент. В такива моменти избирането на подходящ подарък за Коледа може да се окаже „мисия невъзможна”: не само, че все още не сте измислили какво да подарите на най-близките си, но и сте го оставили за последния възможен почивен ден преди празника.

Разбира се, не всичко е загубено. Намирането на подходящия подарък е напълно възможно, дори броени дни преди Коледа, стига да знаете точно какво търсите. С този материал ще се опитаме да ви помогнем да разберете точно какво да подарите на най-близките си, за да ви спестим дългото лутане по и без това пръскащите се по шевовете си магазини. Ето шест стъпки, които ще ви отведат до перфектния подарък за любимия ви човек, независимо кой е той.

1. Помислете за това, какво харесва въпросният човек, но се опитайте и да си спомните за някой специален момент, който сте преживели заедно или за някаква „вътрешна шега”, която само двамата разбирате. Тези преживявания могат да се окажат ключ към перфектния подарък. Никога не питайте любимия си човек какво иска – това ще развали изненадата. Просто обърнете внимание какви марки харесва, какви цветове, стилове, филми, музика и така нататък.

2. Помислете и за местата, които сте посетили заедно. Ако, например, двамата сте били заедно на концерт, който много сте харесали, защо не пробвате да замените коледната картичка с диск на изпълнителя? Винаги можете да напишете пожелание на вътрешната страна на обложката.

3. Пазете подаръка в тайна! Ако сте казали на някого какво сте купили на любимия си човек, също го помолете да не издава абсолютно нищо. Повечето хора твърдят, че не обичат изненадите, но всъщност ги обичат и още как!

4. Уверете се, че подаръкът изглежда представително. Вярно е, че опаковката му ще бъде разкъсана и че не е най-важното нещо, но бързината и въодушевлението при отварянето на един подарък са правопропорционални на красотата на опаковката му. Ако ще подарявате книга, опаковайте я добре и добавете картичка. Ако ще подарявате дреха, сложете я в кутия и после опаковайте кутията с празнична хартия.

5. Направете подаръка личен, какъвто и да е той. Не става въпрос собственоръчно да ушиете дреха или да направите бижу, макар че това би било идеално. Просто добавете към подаръка нещо сътворено лично от вас било то картичка или дори самото пожелание на картичката. Забравете преписването на пожелания от интернет – нали искате да пожелаете на любимия човек нещо специално?

6. Интересно предложение за хора, които не разполагат с достатъчно пари в момента: собственоръчно направени ваучери за бъдещи преживявания. Върху ваучера (изрежете правоъгълно парче от картон, например) напишете нещо от рода на „Един ден от годината, в който ще правим само това, което ти искаш” или „Ваканция с мен на място по твой избор”. Така подарявате на любимия преживяване, а преживяванията се помнят много по-дълго от предметите.

Още съвети:

- Винаги преди да купите подарък, се запитайте: „Ще го използва ли?” Ако отговорът е по-скоро „не”, откажете се.

- Най-добрите подаръци казват нещо на получателя си индиректно.

- Подарявайте ваучери само в краен случай.

- Ако ще подарявате подарък на доста суетно момиче, не избирайте дреха!

Предупреждение: даването на пари вместо подарък означава „Не знам какво харесваш, но е Коледа, така че...” Избягвайте подобни „подаръци”.




Смартфони

Таблети