Mercury - един по-различен браузър за Android


05.03.2015 | прочетено: 1425 | категория: Приложения за Android
етикети: интересни приложения, android

Вероятността да използвате браузъра Google Chrome в своя смартфон или таблет с Android е почти 100%. И това е напълно разбираемо: Chrome има опростен дизайн и е изключително ефективен и лесен за използване. Разбира се, това съвсем не означава, че, доверили се на Chrome, не трябва да се оглеждаме и за негови алтернативи.

Една от тези алтернативи е Mercury Browser. Този мобилен бразуър дълго бе популярен главно сред потребителите на iOS, но от известно време е съвместим и с Android. Mercury е един по-различен браузър, предлагащ чисти отметки без никаква ненужна информация и интуитивен като навигация интерфейс, който поставя съдържанието в центъра на вниманието.

Разбира се, сравнен с Chrome, Mercury не предлага всички ключови функции, с които вероятно сте свикнали. Но в зависимост от това какво точно търсите в Мрежата, бихте могли да превключвате между двата браузъра за възможно най-ефективна и ползотворна работа.

Едно от главните преимущества на Mercury, което става ясно след първото използване, е бързата и гладка работа, която предлага. Браузърът се зарежда мигновено, визуализирайки екран с лента за въвеждане на URL адреси или търсене по ключови думи в горната част. В долната част на интерфейса е разположена лента-меню съдържаща най-основните и полезни опции, от които бихте имали нужда.

Веднъж след като сме използвали URL лентата за търсене на нещо, тя изчезва, като в случай, че отново ни трябва, можем бързо да я повикаме отново с бързо приплъзване на пръста надолу по която и да е част на екрана. Лентата с опциите винаги стои на мястото си  - нещо, което може и да пречи на някои потребители.

Ако сте свикнали да работите с Chrome, разбира се, веднага ще ви направят лошо впечатление неща като не винаги точното натискане на линкове и невъзможността да се добавят разделители, които използвате в друг браузър. На практика това означава, че, ако вече сте ползвали друг браузър на телефона или таблета си, ще ви се наложи да добавите всичките си разделители, да съхраните отново всичките си пароли и така нататък.

Въпреки това, Mercury предлага и неща, които Chrome не може да прави като, например, възможност за заключване на завъртането на екрана само по време на браузване или превключване между дневен и нощен режим само с едно натискане с пръст по екрана. Разнообразието от добавки е съпоставимо с това на почти всеки мобилен браузър, като, разбира се, броя на приложенията не може да се сравни с този, с който разполага Chrome.

И накрая, нека обобщим: Mercury е лек и ефективен браузър, който може да ви свърши отлична работа при бързо търсене на визуално съдържание. И все пак, твърде рано е да го провъзгласим за конкурент на Chrome. Ако, обаче, се сдобие с повече опции за персонализация и по-добър начин за свързване с настолен браузър, може би ще стане още по-популярен сред потребителите на Android.

Mercury Browser е напълно безплатен и може да се изтегли от Google Play и инсталира във всяко мобилно устройство използващо поне версия 2.3.3 на Android.




Смартфони

Таблети